Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je tender za izgradnju fontane na Slaviji koji je raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda „uspeo” i „da su ponude dostavile četiri kompanije”.

– Na tenderu za izradu fontane dobili smo ponude u rasponu od 182 do 229 miliona dinara neto. Komisija će tokom sledeće nedelje pregledati sve ponude i doneti odluku o izboru najpovoljnijeg izvođača. Ugovor će biti potpisan veoma brzo, zavisno od toga da li će biti žalbi na odluku o izboru ponuđača ili ne. Izgradnju velelepne muzičke fontane finansira grad Beograd – rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je je početkom juna završen tender za izgradnju saobraćajnica na trgu Slavija i u bulevaru Oslobođenja sve do Autokomande koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj a sprovodi u ime grada Beograda Agencija za investicije i stanovanje.”Na ovom tenderu dobili smo dve ponude i komisija je zaključila da su obe ponude neispravne. Takvu odluku smo prosledili Evropskoj banci za obnovu i razvoj i kada dobijemo njenu potvrdu raspisaćemo novi tender za izradu saobraćajnica. Nismo srećni zbog činjenice da će se Slavija raditi u dve faze zbog toga što je jedan tender uspeo a drugi nije ali to je stvar na koju nismo mogli da utičemo i na kraju krajeva stvar poštovanje zakona. Nadam se da će na ponovljenom tenderu za saobraćajnice na trgu Slavija koji će biti veoma brzo raspisan učestvovati više kompanija i da ćemo izabrati izvođača radova – rekao je Vesić.

Vesić je istakao da će „radovi na fontani na trgu Slavija početi već tokom jeseni i da će trajati 155 kalendarskih dana ali da će tokom izvođenja radova saobraćaj teći neometano odnosno neće biti zaustavljanja” i dodao da je to „dobra vest”.

– Činjenica da ćemo prvo da završimo fontanu omogućiće nam da se tokom njene izgradnje saobraćaj na Slaviji odvija neometano. Kada bude završen ponovljeni tender za izradu saobraćajnica na trgu Slavija u Bulevaru oslobođenja ti radovi će biti izvođeni u drugoj fazi, na proleće. S obzirom da će fontana već biti završena vreme u kome će se saobraćaj na Slaviji odvijati u smanjenom kapacitetu biće kraće nego što bi se desilo da su radovi na saobraćanicama i na fontani vršeni istovremeno –  rekao je Vesić.

Vesić je na kraju dodao da „građani Beograda treba da znaju da gradska uprava sa njihovim novcem postupa domaćinski” kao i da se trudimo „da tokom izvođenja radova oni traju što kraće kako se ne bi ometao uobičajeni životni ritam Beograđana”. ”Bez obzira što će sada radovi na trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja trajati u dve faze vreme u kome će saobraćaj biti delimično zaustavljen biće kraće što je dobra vest za građane koji koriste svakodnevno Slaviju”, poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari