Vesić: Za 13 dana Pobednik se vraća na Kalemegdan 1Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će za 13 dana statua „Pobednik“ biti vraćena na svoje mesto na Kalemegdanu.

“ Oko „Pobednika” smo imali čitavu hajku da se nikad neće vratiti, da će biti pretopljen i razne druge gluposti. On će biti rekonstruisan i vraćen na svoje mesto, baš kao što je to urađeno i sa Spomenikom zahvalnosti Francuskoj, kao što raste i Beograd na vodi za koji se pričalo da će da potone ili da je to samo maketa. Danas ljudi iz svih krajeva grada dolaze u park Beograda na vodi i to je dokaz da se Beograd menja, a sve ono što radimo mi i predsednik Aleksandar Vučić je dokaz nesposobnosti onih koji su bili pre nas“, kazao je Vesić, a preneo Beoinfo.

Grad Beograd je, kako navode, za obnovu spomenika izdvojio oko 200.000 evra. Radovi su podrazumevali restauraciju postamenta i stuba i sve konzervatorske radove.

Restauracija statue urađena je u ateljeu vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevu, a ceo posao obavlja se pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari