Do kraja godine najmlađi Voždovčani dobiće četiri nova vrtića, a planirano je da sledeće godine počne gradnja još dva. Jedan objekat za boravak mališana gradiće se u naselju „Banjica“, a drugi u „Kumodražu 1“. Do kraja godine renoviraće se još nekoliko kombinovanih dečjih ustanova. U izgradnju, renoviranje i adaptaciju vrtića na Voždovcu iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 155 miliona dinara.


– U naselju Beli Potok do sada nije postojao nijedan objekat za smeštaj predškolske dece. Pripremni predškolski program realizovao se u putujućem autobusu, što nije odgovaralo stvarnim potrebama i obavezi da se ovim programom obuhvate sva deca u godini pred polazak u školu. Opština Voždovac ustupila je na besplatno korišćenje deo prostora Doma kulture, veličine 406 kvadratnih metara, i dvorište površine od oko 500 kvadrata. Prostor je na dva nivoa i moći će da primi na celodnevni boravak oko 60 dece. Za adaptaciju, uređenje dvorišta i opremanje objekta izdvojiće se 17 miliona dinara.

U naselju Ripanj je, takođe, na besplatno korišćenje ustupljen prostor u delu Doma kulture, površine 130 kvadratnih metara, u kome će moći da boravi oko 48 dece. Izabran je izvođač radova, a za adaptaciju i opremanje prostora planirano je oko 10.000.000. Za rekonstrukciju objekta u naselju Zuce, koji je ustupljen na korišćenje od Srpske pravoslavne crkve, izdvojiće se 10.000.000 dinara. Očekuje se da vrtić počne sa radom 1. septembra 2009. godine – rekla je Ljiljana Jovčić, sekretar za dečju zaštitu.

Pored ovoga, u vrtićima „Diznilend“ (Admirala Vukovića 5) i „Neven“ (Majska 10) do 1. septembra biće izgrađene nove ograde. Za radove će biti utrošeno oko 3.000.000 dinara. U vrtiću „Biseri“ biće, takođe do 1. septembra, rekonstruisani sanitarni čvorovi, za šta će se utrošiti 3.100.000 dinara. Saniraće se i krov u vrtiću „Plavi čuperak“,, a vrednost radova je procenjena na 4.000.000 dinara. U toku je izrada projektnog zadatka za rekonstrukciju vrtića „1001 radost“.

– Završena je rekonstrukcija krova na vrtiću „Sestre Bukumirović“ (Ignjata Joba 69) i za radove je iz gradskog budžeta bilo izdvojeno 10.000.000 dinara. Izabran je izvođač radova za drugu fazu, kojom će biti obuhvaćena kompletna rekonstrukcija objekta i dvorišta, za šta je planirano oko 42.000.000 dinara. Radovi će početi u prvoj nedelji juna, a završetak se očekuje početkom septembra. Zbog obezbeđivanja uslova za premeštanje dece, po završetku radova na vrtiću „Sestre Bukumirović“ započeće radovi na adaptaciji vrtića „Čika Jova Zmaj“. Procenjena vrednost ovih radova je oko 56 miliona dinara – istakla je Jovčić.

U „Staroj mehani“ predškolski program

U naselju Kumodraž opština Voždovac će sopstvenim sredstvima privesti nameni objekat „Stara mehana“, u kojem će se realizovati pripremni predškolski program i time osloboditi deo kapaciteta vrtića „Neven“ – rekla je Ljiljana Jovčić, sekretar za dečju zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari