Za održavanje podzemnih prolaza gradska vlast sklopila javno-privatno partnerstvo 1Foto: Dejana Majstorović

Odbornici Skupštine grada Beograda na današnjoj sednici dali su saglasnost na odluku o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije za upravljanje i održavanje podzemnih prolaza, kao i za nabavku, postavljanje i povezivanje digitalnih kamera i opreme za snimanje i prikupljanje informacija o saobraćaju i softvera za upravljanje saobraćaja, sa beogradskim „Digital printing centrom“.

Privatni partner se ovim ugovorom obavezao da finansira nabavku, postavljanje i održavanje osam krakova pokretnih stepenicama, 13 rampi za invalide, šest nadstrešnica na ulazima u podzemne prolaze i isto toliko ograda sa staklom na nepokrivenim ulazima u podzemne prolaze, led rasvetu.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije podrazumeva i da privatni partner treba da postavi 150 kamera za praćenje saobraćaja sa nosačima, opremu za povezivanje kamera u sistem kojim se upravlja iz komandno-operativnog centra, softver za upravljanje sistemom kamera i obradu podataka, LCD video zid sa 12 monitora u tom centru, server za skladištenje video materijala, kao i radni sto za tri radna mesta sa tri radne stanice.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu važiće 25 godina.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Za održavanje podzemnih prolaza gradska vlast sklopila javno-privatno partnerstvo”

  1. Da li je zakonski dozvoljeno da se javna-privatna partnerstva za ovakve gluposti raspisuju na 25 godina, dok se u svetu za 10 puta ozbiljnije stvari raspisuju na 2 do 3 godine? 25 godina!!! Vrhunski!! Nikad culi za ovu firmu!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.