Zajedno: Vrtić u Batajnici ucenjuje roditelje drastičnim poskupljenjem 1Foto: Pixabay/Marimari1101

Više od 60 roditelja traži da privatni vrtić „Parkić“ u Butajnici ukine poskupljenje od 23 odsto, nakon što je ta predškolska ustanova u Batajnici „ucenila“ roditelje drastičnim poskupljenjem od 1. septembra, saopštila je danas stranka Zajedno.

Zajedno traži od grada Beograda i novog gradonačelnika Aleksandra Šapića hitnu reakciju na ucene batajničkog privatog vrtića, a sutra će na sednici grada žalbe na ovu situaciju izneti beogradska odbornica iz stranke Zajedno Milica Jablanović.

Kako se navopdi saopštenju, u vrtiću „Parkić“ u avgustu je istaknuto obaveštenje da će se od 1. septembra primenjivati nove cene usluga vrtića. Roditeljima je dat rok od sedam dana da se izjasne da li ostaju u ovom vrtiću, uprkos tome što je, kako kažu, direktorka otišla na odmor do 22. avgusta.

Deca iz vrtića koja od 1. septembra treba da počnu obavezan predškolski pripremni program ne mogu nigde biti upisana jer su rokovi završeni, a državni i privatni vrtići u Batajnici puni, naglasili su iz Zajedno.

Roditelji iz grupe predškolaca su se udružili i zatražili hitan sastanak sa direktorkom, ali se direktorka Ana Sovrlić nije pojavila na sastanku. Umesto direktorke, na sastanak je došao njen suprug Predrag Sovrlić, koji je inače investitor i vlasnik Maksimus invest firme.

Sovrlić je, kako prenosi Zajedno, ponižavao i vređao roditelje i iznosio niz laži i dezinformacija.

„Pokušavao je da se opravda velikim skokom cena, kao i da je zapravo kriv grad jer neće da poveća subvencije. Razgovor je završen njegovom izjavom da neće odustati od povećanja cene i da je sastanak završen – a roditelji da idu tamo gde im je bolje“, navela je stranka i upitala da li ti građani imaju ikakva prava ili su prepušteni na milost i nemilost bahatih vlasnika vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari