Zbog mogućeg urušavanja zida naloženo uklanjanje bespravnog objekta u Zemunu 1Foto: Beoinfo

Gradska građevinska inspekcija zakazala je za sutra uklanjanje bespravnog objekta u Ulici Milana Uzelca preko puta broja 18 u Zemunu u cilju zaštite javnog interesa, nakon konstatovanja da objekat predstavlja neposrednu opasnost za ljude, prolaznike, saobraćaj i okolinu u slučaju naglog urušavanja, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Kako se navodi, radi se o bespravan objekat koji se nalazi u sklopu kompleksa bivše fabrike „Impa“, za koji je Gradska građevinska inspekcija dobila više prijava da je došlo do naginjanja fasadnog zida na objektu koji je predmet izvršenja.

„Imajući to u vidu, inspekcija je izvršila hitan, vanredan nadzor na ovoj lokaciji. Utvrđeno je da je usled starosti, dotrajalosti, atmosferskih uticaja i neadekvatnog održavanja došlo do devastacije, odnosno urušavanja krova i naginjanja fasadnog zida objekta koji je pozicioniran ka Ulici Milana Uzelca preko puta broja 18. Zid je nagnut ka unutrašnjem delu objekta. Građevinska inspekcija je odmah obeležila objekat trakom kako bi upozorila građane na potencijalnu opasnost. Istog dana su upućeni hitni dopisi nadležnim službama u cilju obezbeđivanja okoline objekta u slučaju naglog urušavanja“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari