1 od 5 miliona: Mali smanjivanjem sredstava Univerzitetu pokazao svoje pravo lice 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Udruženje „Jedan od pet miliona“ negodovalo je danas jer su Predlogom budžeta Srbije za 2020. godinu smanjena sredstva Univerzitetu u Beogradu i taj čin smatra osvetom ministra finansija Siniše Malog.

U saopštenju je navedeno da je ministar zloupotrebio službeni položaj prilikom kreiranja budžeta za 2020. godinu umanjivši sredstva Univerzitetu u Beogradu za 525 miliona dinara.

Da li mislite da će Siniša Mali ostati na mestu ministra finansija?

Loading ... Loading ...

Udruženje ‘1od5miliona’ smatra to „kukavičkim potezom i pritiskom“ Siniše Malog na Univerzitet u Beogradu i postavlja pitanje da li se to može smatrati opomenom za rektorku i Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da pripaze u budućnosti i da se ni u kom slučaju ne bave diplomom guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, ali i ostalih kadrova Srpske napredne stranke.

„Ovo je jasan pokazatelj da profesori moraju da se uhvate ruku pod ruku i čuvaju ugled i Univerzitet koji smo juče oslobodili“, naveli su u saopštenju.

Napominju da će Udruženje „Jedan od pet miliona“ raditi na tome da se formira komisija nezavisna od svih institucija kako bi ispitala sve sumnjive diplome i doktorate bili oni u vlasti ili opoziciji.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu juče je proglasio doktorsku disertaciju Malog za plagijat i zatražio od Senata poništenje diplome i dodataka diploma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari