1 od 5 miliona: Mali smanjivanjem sredstava Univerzitetu pokazao svoje pravo lice 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Udruženje „Jedan od pet miliona“ negodovalo je danas jer su Predlogom budžeta Srbije za 2020. godinu smanjena sredstva Univerzitetu u Beogradu i taj čin smatra osvetom ministra finansija Siniše Malog.

U saopštenju je navedeno da je ministar zloupotrebio službeni položaj prilikom kreiranja budžeta za 2020. godinu umanjivši sredstva Univerzitetu u Beogradu za 525 miliona dinara.

Da li mislite da će Siniša Mali ostati na mestu ministra finansija?

View Results

Loading ... Loading ...

Udruženje ‘1od5miliona’ smatra to „kukavičkim potezom i pritiskom“ Siniše Malog na Univerzitet u Beogradu i postavlja pitanje da li se to može smatrati opomenom za rektorku i Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da pripaze u budućnosti i da se ni u kom slučaju ne bave diplomom guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, ali i ostalih kadrova Srpske napredne stranke.

„Ovo je jasan pokazatelj da profesori moraju da se uhvate ruku pod ruku i čuvaju ugled i Univerzitet koji smo juče oslobodili“, naveli su u saopštenju.

Napominju da će Udruženje „Jedan od pet miliona“ raditi na tome da se formira komisija nezavisna od svih institucija kako bi ispitala sve sumnjive diplome i doktorate bili oni u vlasti ili opoziciji.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu juče je proglasio doktorsku disertaciju Malog za plagijat i zatražio od Senata poništenje diplome i dodataka diploma.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “1 od 5 miliona: Mali smanjivanjem sredstava Univerzitetu pokazao svoje pravo lice”

  • Katastrofa, u potpunosti se slažem.
   Već zadnjih 20-25 godina, te jedno te isto…nikako da izađemo iz začaranog kruga.
   Koja god loša vlast bila, opozicija je totalno ista kao i vlast. Bile demokrate na vlasti, desničari su tu kao najgora opozicija, i obratno…a svi misle da rade za opšte dobro svih nas a u stvari svi gledaju da sitno zarade zarad ličnih interesa.
   „Ova država je odavno u k…u, odavde treba da se selim…“
   Jadno stanje ostavljamo svojoj deci, a narod nikako da se osvesti. Pomislim da narod više nije naivan ko pre, ali on sve naivniji i naviniji…

 1. A, jeste videli kako sad udara tzv.doktor Mali? Ma kakva osveta! Ništa lično samo pragmatično. „Al ga je opravio, svaka mu čast“ ostali samo biseri negdašnjeg doktora.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.