Haos u školama zbog najavljenih 10.000 dinara srednjoškolcima: Kupovina glasova preko leđa prosvetnih radnika?

Ostavite komentar


  1. Neverovatno do kog nivoa ce ova vlast da ide ne bi li dobila par glasova vise. Ilegalno koristeci resurse skola, terajuci nastavnike da sakupljaju informacije o ucenicima i njihovom roditeljima, bukvalno kapilarni glasovi za drzavne pare. Sramota je vise mala rec da opise ovakvu bahatost.

  2. Veliko ponižavanje prosvete, škola, nastavnika. Skandal. A tek odluka da deca dobijaju novac… Mogla je pomoć da im se da na drugi način, tokom godine.

  3. divljastvo sta drugo reci nego divljadtvo ..nece vam deca dati glas ni njihovi roditelji…nece ovo je kriminal nad kriminalu naime ovde sad izlaxse svi ppdaci opstini koja budalastina koja …
    ali od koga je nije ni cudo ..sad podatak dete roditelj adresa maticni broj brojkartice banke…sve podatke na izvolte koji je to Kriminal u drzavnoj ,,gazdinoj,, reziji..
    dno dno 17.12.
    cemo ih se svih oslobodoti

  4. Bolje da su izvadili keš i išli po školama, delili deci po 100 eur ! I onako su „oni“ na svakom ćošku i to već rade da bi dobili sigurne glasove.

  5. Jedan nezreo i iskompleksirani covek sa lukrativnim namerama zeza 6 miliona stanovnika koji za kikiriki pristaju da ucestvuju u njegovim glupiranjima cak i onda kada znaju da ce ih to kad tad skupo stajati.

  6. Zadsu gotovi ovi lopovi I bandits iz SNS badavaim sto davaju djacima po 10.000 hiljada Dinara sad su I definitions gotovi

  7. Radim u školi kao profesor,nisam razredni starešina,većina đaka IV razreda mi je onako usput rekla da nemaju namere da glasaju za Vučića. Ipak je to mnogo providan potez vladajuće stranke.

  8. Izbori cine cuda, umesto da su te pate dali prosvetnim radnicima kroz povecanje plata oni ih pritiskaju da rade nesto sto nema veze sa obrazovanjem. Predsednik ce vec oko Bozica najaviti povecanje plata i penzija za narednu godinu (ako SNS zadrzi vlast u republici,ako ne onda ide u misju rupu i radi svoj posao) pa tamo u Junu-Julu najavi koliko ce biti i onda stupa na snagu prvog Janura 2025 a isplata u Februaru a skole za tri dana da zavrse sve kako bi pare legle pre glasanja.

  9. Nadam se da su ovim potezom najzad sami sebi zabili glogov kolac, OVO SU IZBORI KOJI TREBA DA ZAUSTAVE KLEPTOKRATIJU!
    Politički sistem ćemo birati na sledećim!

  10. Hvale se kako pomazu gradjane,ja sam korisnik socijalne pomoci i meni nije isplacena pomoc od deset hiljada dinara i kome ja da se zalim ovo je sramaota velika

  11. Niko ne moźe toliko da Vas ponizi a da Vi niste sami to dozvolili i na to pristali. Čim ovo radite pristali ste i nemojte da KUKATE! A posebno śto nema para za Vaśe bolje plate a ima za decu, da ih „tata“ Vučko od malena nauĉi da, čim krenu u „odrasli“ život onda je korisno da se prodaju i oni, kao tate i mame, da nije sramota biti korumpiran, makar poslom na određeno sa mizernom platom ili funkcijom, pa śta košta neka košta! Nije Beg cicija! A Vi, kako ste?

  12. Kupovina glasova, a 90 % učenika nemaju pravo glasa!? Kakvi ste spin doktori! Plus ako im ne valja što država daje pare, ne moraju da uzmu i stvar završena. Ali ne uzećemo ali ćemo pričati da smo protiv toga.

  13. A roditelji imaju pravo glasa, zar ne? Srbija je postala politična kloaka, na žalost!

  14. Vaučeri za svu decu,npr za predškolce, koji su gurnuti u ruke vaspitačima da dele roditeljima, takođe govore o nesposobnosti onoga ko je to smislio. Delimo vaučere i skupljamo potpise roditelja koji ih preuzimaju i u isto vreme drugim okom, nadgledamo decu. I nikom ne pada na pamet šta da radimo sa nepreuzetim vaučerima i gde da ih čuvam ako roditelj ne može istog dana da ih preuzme. Nemam sef. Možda nemam ni fioku, ormar sa ključem. Gde ću sa tim? Da nosim kući? Ko je tačno odgovoran i dužan da to deli ? To ne treba da radi niko iz prosvete, jer si automatski odgovoran. I gde mi piše da to treba da radim u opisu mog radnog mesta ? Jel iko o tome razmišljao ?

  15. SNS PREKO SRENJOŠKOLACA ZA 10000 DIN. POKUŠAVAJU DA KUPE GLASOVE NJIHOVIH RODITELJA !

  16. Што би било просто кад може компликовано.Сад сам у страху да ли дете уопште добити новац а подаци на изволите.Злоупотрба просветних радника а кратак рок.Страшно.

  17. koliko se ja razumem u pravo tu ima nekoliko krivičnih dela
    1. potkupljivanje
    2. ucena
    3. ako je srednjoškolac maloletan onda dobija preko roditeljskog računa (čudno), država mu daje đeparac i zašto baš sada
    4. hoće i uspeli su u nameri da ih kupe za glasove jer su im ipak isplatili preko računa roditelja, staratelja
    5. i meni najvažnije za šta tačno dajete obično kad se dobije SMS piše priliv (te i te ustanove), uplačeno je iznos i ko je uplatio.
    Automatski Vas ubacili u status potkupljive osobe jer niste odmah reagovali i vratili ako sebe smatrate časnim i poštenim.
    Hvala

  18. Bruka i sramota ! Odeljenjske staresine nikako ne bi trebali da popunjavaju bilo kakve obrasce, niti da se boje ako to ne urade jer to nije u njihovom opisu posla. Nek’ popunjavaju direktori koji su u SNS-u po naredbi. Budite moralni, casni i posteni! Dno dna

  19. Od ove vlasti me ništa više ne može iznenaditi. Ali sam šokiran ponašanjem roditelja u odeljenju mog deteta u jednoj od beogradski h gimnazija koja spada u „bolje“. Toliko su se uzbudili zbog ovog mizernog mita da se Viber grupa usijala od pitanja onih koji nisu umeli da popune formular. A samo dan ranije sam pokrenuo temu vezanu za probleme u nastavi, odziv nikakav…

  20. Poziv svim mladima
    Stotinu evra kojima vas kupuju uzmite
    Nemojte da vas to obavezuje da glasajte za nekoga
    Glasajte po svojoj savasti
    A taj novac ionako će vaši roditelji morati da vrate sa kamatom

  21. Deca koja idu u srednju školu u Republiku Srpsku nemaju pravo na naknadu, a drzavljani su Srbije, jedan vid diskriminacije, sramota

  22. Izmite pare jer nije dao Vučić ,gubitnik,već Srbija ,a i onako dugove će vraćati unučići Srbije.

  23. Узео сам своје паре, али глас неће добити. Хијене!

  24. A sta je sa osnovcima,oni nisu deca.Ona nemaju pravu na novcanu naknadu!Ako ste vec hteli da date deci po 10.000 dinara onda niste trebali da odvajate decu ili tako skupljate glasove pred izbore

  25. Nela, u septembru je već deljena pomoć od 10.000 dinara za decu do 16 godina starosti. Sada će srednjoškolci uzrasta 15 i 16 godina pomoć dobiti ponovo, što nije u redu. Ali zato su sada obuhvaćeni osamnaestogodišnjaci sa pravom glasa… A to je bitno.

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 10

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.