Advokat: Priština uzurpirala meštanima zemlju za policijsku bazu u Zubinom Potoku 1Gazivode, Foto: wikipedia/ Bobik / BokicaK

Advokat Nebojša Vlajić koga je opština Zubin Potok angažovala da pomogne meštanima kojima je uzurpirano privatno zemljište radi izgradnje baze Specijalne kosovske policije, kaže da je u ovom slučaju Zakon o eksproprijaciji „grubo“ prekršen i da će pred sudom u Prištini pokušati da ospori te odluke i pomogne meštanima da sačuvaju svoja imanja.

„Vlasti u Prištini nisu nikoga obavestile o nameravanoj gradnji i eksproprijaciji već, su pre toga počeli da grade, a tek kada se javnost podigla i kada su vlasnici saznali šta se dešava, oni su tek krajem avgusta doneli rešenje o utvrđivanju javnog interesa na određenim parcelama, a mesec ili dva ranije su počeli da grade bez ikakvog pravnog osnova“, rekao je Vlajić medijima.

Naveo je da niko ni u jednom trenutku nije kontaktirao građane koji su vlasnici zemljišta, niti ih je iko obavestio o radovima koji se izvode na njihovim parcelama.

„Vlasnici su s pravom ogorčeni jer ih iz Prištine niko nije obavestio i ne znaju o čemu se radi. Ljudi ne žele da ostanu bez svoje imovine, naravno njima po zakonu pripada naknada, ali to nije ono što oni žele. Oni žele da se ta eksproprijacija spreči i da oni zadrže imovinu koju su nasledili od svojih očeva i dedova“, prenosi Vlajić zahteve vlasnika zemljišta u Zubinom Potoku.

Izradnja baze za Specijalnu kosovsku policiju započeta je u selu Jasenovik kod Zubinog Potoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.