Advokat Tintor: Očekujem početak suđenja Miroslavu Aleksiću u septembru 1Foto: Wikipedia/ Track & Field Serbia; Foto: Medija centar

Advokat Jugoslav Tintor ističe za Danas da očekuje da pripremno ročište u postupku protiv Miroslava Aleksića, koji je optužen za silovanja i polna uznemiravanja polaznica njegove škole glume, bude zakazano za septembar.

Tintor, koji u slučaju Aleksića, zastupa glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić, kao i dve devojke koje žele da ostanu anonimne, smatra da suđenje može da počne u septembru nakon što je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu.

Kako je za Tanjug, preneli su beogradski mediji, precizirala portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić, usvojena je žalba Višeg javnog tužilaštva pa je optužnica iz aprila potvrđena u celosti.

To znači da se Aleksić sada tereti za ukupno devet silovanja i polnih uznemiravanja sedam polaznica te škole – dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

Prethodno je Viši sud u Bogradu potvrdio optužnicu protiv Aleksića, ali ne u potpunosti, odnosno potvrdio je optužnicu za šest krivičnih dela, a za tri obustavio postupak, zbog čega se tužilaštvo žalilo na tu odluku Apelacionom sudu.

Pošto je optužnica protiv Aleksića postala pravosnažna, pripremno ročište biće zakazano nakon što odluka o potvrđivanju optužnice bude dostavljena Višem sudu u Beogradu.

Takođe, Apelacioni sud je potvrdio rešenje prvostepenog suda kojim je Aleksiću 9. jula produžen pritvor za još 30 dana.

On se u pritvoru nalazi od 16. januara.

Tintor za naš list kaže da je od početka očekivao da će optužnica protiv Aleksića biti potvrđena i dodaje da su žrtve koje zastupa i on spremni za suđenje.

Upitan da nam prokomentariše to što je Aleksić tužio novinarku Blica Ivanu Mastilović Jasnić, koja je kroz ispovest glumice Milene Radulović obelodanila optužbe mladih glumica da ih je Aleksić seksualno zlostavljao, Tintor kaže da je to jedan vid pritiska i zastrašivanja novinara da ne pišu o ovakvim stvarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari