Advokati porodici ubijenog u Padinskoj skeli ponudili besplatno zastupanje protiv države 1Foto: FreeImages

Advokati Borivoje Borović i Marko Pantić ponudili su besplatnu pravnu pomoć i spremni su da zastupaju porodicu Stanimira Brajkovića, ubijenog u zatvoru u Padinskoj skeli, protiv države Srbije, rekao je u Danu uživo poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

 

Milivojević je kazao da su pomenuti advokati ponudili besplatno zastupanje porodici i zamolili da se to prenese.

„Ovo je dramatičan događaj, ti ljudi zaslužuju da imaju pomoć. Ovo ne sme da se ponovi, moraju da se kazne počinioci i odgovorni od vrha i ministarke pravde do najnižih čuvara i lekara“, istakao je Milivojević, prenosi N1.

On je kazao da kao politički zatvorenik za vreme Slobodana Miloševića i sam zna kako funkcionišu srpski zatvori i da politočke zatvorenike nije obilazio niko sem advokata.

Problem u slučaju ubijenog Stanimira Brajkovića je bio u tome što on nije imao para za advokata, napominje Milivojević, dodajući da u suprotnom ne bi ni završio u zatvoru zbog bacanja petarde.

Milivojević je podsetio na slučaj Milana Radoičića, koji je proveo jedan dan u pritvoru iako je u Banjskoj organizovao oružanu grupu i incident, koji je doveo do smrti četvoro ljudi.

Zato je mogao kao slobodan čovek da proslavi rođendan na Kopaoniku uz vatromet i petarde, dodao je Milivojević, za razliku od Brajkovića koji je završio u zatvoru jer nije imao novca da plati kaznu zbog bačene petarde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari