Zdravko Ponoš povodom brutalnog ubistva u zatvoru: Spavate li mirno ministarko pravde? 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Predsednik Stranke Srbija centar Zdravko Ponoš oglasio se povodom brutalnog ubistva čoveka od 74 godine u zatvoru „Padinska skela“ pitajući ministarsku pravde Maju Popović da li spava mirno, ili čeka novi mandat.

„U zatvoru u Padinskoj Skeli brutalno je ubijen S.B. star 74 godine. Služio je kaznu zatvora od 30 dana jer nije platio kaznu zbog bačene petarde sa balkona.
Vlast je pokušala to da sakrije od javnosti. To je Srbija danas.

Ministarka pravde u tehničkoj vladi je Maja Popović. Direktor uprave za izvršenje zatvorskih sankcija je Dejan Carević.
Spavate li mirno? Ili čekate novi mandat?“, napisao je Ponoš na društvenoj mreži X.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo naložilo je hapšenje trojice zatvorenika, osumnjičenih da su u zatvoru u Padinskoj skeli ubili jednog starijeg zatvorenika, sa kojim su delili ćeliju.

Kako je saopštilo VJT, dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavešten je 4. februara 2024. godine o smrti u KPZ “Padinska skela”, nakon čega je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Nakon prijema obdukcionog nalaza 8. marta, koji je pokazao da je zatvorenik umro nasilnom smrću, postupajući tužilac je naložio hapšenje osumnjičenih, koji su prethodno delili ćeliju sa pokojnim, zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Ministarstvo pravde saopštilo je juče da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odmah po saznanju za smrt zatvorenika S.B. u Kazneno-popravnom zavodu „Padinska Skela“ u Beogradu pokrenula postupak unutrašnje kontrole i da je direktor te ustanove smenjen.

Mediji prenose da je ubijeni čovek bio u zatvoru jer nije imao da plati 30.000 dinara zbog bačene petarde za Novu godinu 2020, i da je delio ćeliju sa trojicom dvadesetogodišnjaka koji su se mučki iživljavali nad njim pa je od posledica zlostavljanja preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari