Zbog smrti zatvorenika pokrenuti disciplinski postupci u zatvoru u Padinskoj Skeli 1Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Protiv sedam službenika Kazneno-popravnog zavoda u Padinskoj Skeli je pokrenut disciplinski postupak jer nisu prijavili incident posle kojeg je jedan zatvorenik preminuo od nanetih povreda. Incident se dogodio pre više od mesec dana.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je pokrenula disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu, u Padinskoj Skeli, zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima, prenosi RTS.

Službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaju u kojem su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koja se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu B. S. od kojih je B. S. preminuo 4. februara, navodi se u saopštenju.

Mediji navode da je preminuli zatvorenik izdržavao kaznu od 30 dana zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, kao i da je reč o zatvoreniku starijem od 70 godina.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da neće tolerisati ponašanje zaposlenih koji zaobilaze propisane procedure u obavljanju radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani.

“Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja“, navodi se u saopštenju Uprave.

Prema nezvaničnim informacijama, upravnik zavoda u Padinskoj Skeli Vladimir B. koji je tu funkciju obavljao od 2018. godine, premešten je na nižu poziciju.

Ubrzo je na njegovo mesto postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari