Advokatska komora Beograda još nije potvrdila upis Tome Zorića u Registar 1Tomo Zorić Arhivska fotografija, Medija centar

Bivši sekretar Državnog veća tužilaca (DVT) Tomo Zorić još nije upisan u imenik advokata Advokatske komore Beograda (AKB). Novi Upravni odbor odbio je zahtev za verifikaciju upisa Zorića, javlja Nova.rs.

Zorić je pre nekoliko meseci podneo ostavku na funkciju u DVT nakon što je viđen u društvu mladića koji je privođen u sklopu akcije hapšenja saradnika Veljka Belivuka.

Tog 5. februara priveden je i navijač Partizana Miloš Đukanović i to u društvu Zorića i Milice Ljubičić, zamenice tužioca Drugog osnovnog tužilaštva. Zorić je za Nova.rs tada rekao da se sa mladićem našao kako bi preuzeo račune i kiriju.

Privedeni Đukanović je pušten dva sata nakon saslušanja na slobodu, a sutradan je na informativnom razgovoru u policiji bio i Zorić.

Zorić je, nakon što je prošao poligraf, podneo ostavku iz moralnih razloga.

Pre četiri godine i bivši tužilac Vladimir Vukčević odbijen je za upis u imenik advokata kao nedostojan, iz nepoznatih razloga.

Sa druge strane, i bivša sudija Nada Mesarović je svojevremeno odbijena za upis, kao i bivša ministarka Snežana Malović.

Mesarovića se godinama bori protiv pomenute odluke.

Odluka o upisu u Registar adbokata doneta je u starom sazivu UO na 102. i 103. sednici koje su održane onalajn, a novi saziv na čelu sa predsednikom Momčilom Bulatovićem, izglasan 23. oktobra, jošš nije verifikovao upis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari