Advokatska komora pozdavila hapšenje osumnjičenih za napade na advokate 1Foto: Advokatska komora Beograda

Advokatska komora Srbije pozdravlja brzo lišenje slobode osumnjičenih za napade na advokate Branislava Travicu i Petra Đurovića i smatra da se jedino otkrivanjem učinilaca i efikasnim sudskim postupkom može preventivno uticati na smanjenje broja napada na advokate.

Dva pokušaja ubistva advokata u protekla tri dana potvrđuju opravdanost svih mera koje je advokatura preduzela kako bi se poboljšala krivično-pravna zaštita advokata, smatraju u Advokatskoj komori Srbije.

Porast tih krivičnih dela uzrokovana je i činjenicom da kod jednog dela laičke javnosti postoji nerazumevanje značaja i suštine advokatskog poziva, kao i uloge advokature u društvu, što često dovodi do svesnog ili nesvesnog traženja razloga za ove napade, pa samim tim i pravdanja zločina, piše u saopštenju.

Advokatska komora Srbije izražava nezadovljstvo činjenicom da ni nakon šest meseci od ubistva Dragoslava Ognjanovića advokaturi nisu predstavljene informacije na osnovu kojih bi moglo da se zaključi da u rasvetljavanju tog slučaju postoje konkretni pomaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari