Advokatska komora Srbije ne prihvata izmene Zakona o parničnom postupku 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Advokatska komora Srbije saopštila je danas da je na sednici Upravnog odbora donela odluku da ne prihvata nacrt izmena i dopuna Zakona o parničnom postupku koji je objavljen na sajtu Ministarstva pravde 19. maja i da se protivi da takav nacrt kao predlog zakona uđe u dalju skupštinsku proceduru.

Kako se navodi, tekst nacrta sadrži veliki broj „odredbi ekperimentalnog karaktera“ koje na najdrastičniji način onemogućavaju sudsku zaštitu građana u ostvarivanju svojih Ustavom zagarantovanih prava, a advokaturi nameću rešenja koja joj ne ostavljaju izbor u pogledu njene reakcije.

Dodaje se da je Upravni odbor AKS doneo odluku da prihvati poziv Ministarstva pravde i počne pregovore i ističe se da će AKS na tim pregovorima zastupati predsednik AKS i predsednici svih advokatskih komora u sastavu AKS.

„U slučaju neuspeha pregovora sa Ministarstvom pravde, Upravni odbor AKS će preduzeti mere iz svoje nadležnosti koje uključuju i obustavu rada kao krajnje sredstvo“, navodi se u saopštenju AKS koje potpisuje predsednik AKS Viktor Gostiljac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari