AEM traži od regulatora u Srbiji da ispita da li Hepi TV širi mržnju 1

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) zatražiće da Regulatorno telo za elektronske medije u Srbiji pokrene proceduru za utvrđivanje odgovornosti emitera televizijskog programa Hepi TV iz Srbije.

Razlog je, kako je navedeno, podsticanje, omogućavanje podsticanja ili širenja mržnje ili diskriminacije i da preduzme adekvatne mjere.

Oni, medjutim, nisu tražili da se ispita poslovanje Pink M TV, što je tražio ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Hepi TV i Pink M program emituju putem kablovskih operatera.

„SAEM izražava očekivanje da će Regulatorno telo za elektronske medije u Srbiji efikasno obezbediti mjere iz svoje nadležnosti i sagledati eventualno kršenje standarda i da će, po potrebi, izreći mere za otklanjanje uočenih nepravilnosti“, kaže se u saopštenju.

Ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović pozvao je Agenciju za elektronske medije da preduzme mjere iz svoje nadležnosti zbog višemjesečne negativne kampanje koju protiv Crne Gore posredstvom kablovskih operatera sprovode televizije Pink i Hepi.

Ministar, u otvorenom pismu AEM-u, od regulatora traži da prema Pink i Hepi televizijama primene „ograničenja prijema i reemitovanja audiovizuelnih medijskih usluga“.“Bez etičke i profesionalne odgovornosti, ove televizije u svojim prepoznatljivim formatima na najgrublji način izborom tema i udruženim snagama tzv. novinara i gostiju, vređaju državno, nacionalno, kulturno i duhovno biće Crne Gore“, naveo je Bogdanović u pismu AEM-u.

Pojedine NVO su ocenile da ministru nije smetao Pink kada je u emisiji „munut dva“ vređao kritičare vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari