Agim Čeku: Arhive OVK ne postoje 1Foto: Youtube/Slobodno Srpski/Screenshot

Agim Čeku, bivši kosovski premijer i komandant Oslobodilačke vojske Kosva (OVK) izjavio je da „arhive OVK ne postoje“.

Kako javlja Reporteri, a prenosi kosovo-online, Čeku je rekao da je postoji država arhiva, “ali nemamo apsolutno ništa da otvorimo”.

“Uvek smo otvoreni, nema ništa što smo sakrili, tako da je to nešto besmisleno”, naveo je Čeku i dodao da ceo svet zna ko je agresor, a ko žrtva i da OVK nije imala ni politiku ni takve kriminalne radnje.

“Takve arhive apsolutno ne postoje i ne bi ni postojale, jer su zločini bili sistematski, strukturni u Srbiji, koje je počinila država, a OVK nije počinila takve zločine i stoga ne postoji takva arhiva. Ravnopravnost među njima ne može biti dovedena u pitanje, jer ceo svet zna da je zločine Srbija počinila u sistematskom, strukturiranom, organizovanom i predanom državnom aparatu, dok OVK nije imala ni takav cilj ni takvu politiku. Niti takve radnje “, rekao je Čeku, javlja Reporteri, a prenosi kosovo-online.

Čeku je takođe izjavio da ako se otvore srpski arhivi, veliki srpski zločini koji su počinjeni su dokumentovani i pomoći će vođama OVK suočenim sa optužbama iz haških Specijalizovanih veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari