Akcija "Na maturu bez automobila": Vranjski srednjoškolci, koristeći "pijane naočare", uvideli kako alkohol utiče na njihovu svest 1Foto: vranje.org.rs

U Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju realizovana je akcija „Na maturu bez automobila“, tokom koje su srednjoškolci, pre svega maturanti, imali priliku da, koristeći „pijane naočare“, dožive simulaciju pijanstva i vide kako alkohol može da deluje na njihovu svest.

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja podelili su flajere sa porukama „Na maturu bez automobila“, „Ti biraš šta ćeš da pamtiš“ i „Jednom je matursko. Ne želiš da ga pokvariš nezgodom. Izaberi bezbedan prevoz“.

Flajeri će, kako je rečeno, biti podeljeni u svim srednjim školama.

Predsednik Skupštine grada Vranja, Dejan Tričković, istakao je da se ova akcija sprovodi sa ciljem „da se na maturante utiče tako da bez automobila odu na maturu“.

„Kao što znamo, vožnja automobila i alkohol ne idu zajedno, a bliži se period proslava matura. Ovo je bila prilika da srednjoškolci sa ‘pijanim naočarima’ pokušaju da izvedu neke osnovne radnje i vide koliko to njihovo samopouzdanje, koje imaju kada sednu za volan, ne pomaže u trenutku kada dođe do pijanstva. Na ličnom primeru su se uverili koliko nemaju kontrolu i koliko je opasno da u trom trenutku voze“, istakao je Tričković.

Akcija „Na maturu bez automobila“ sprovedena je u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, Tehničke škole i Policijske oprave Vranje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari