Akcija progresivne Vojvodine zahteva odgovornost nadležnih za oštećenje zgrade Skupštine Vojvodine 1Skupština Vojvodine Foto: N1

Zgroženi smo i duboko uznemireni činjenicom što je, kao posledica radova na izgradnji javne garaže u Banovinskom parku, koju su ubrzanim postupkom naložile gradske vlasti, oštećena zgrada Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, saopštila je Akcija progresivne Vojvodine

Građevinska inspekcija donela je „rešenje o zabrani korišćenja dela objekta u kojima su uočena manja oštećenja, a do izrade Elaborata o proceni stanja konstrukcije“ zbog pucanja zidova, oštećenja vodovodnih i kanalizacione cevi i mogućnosti da je ugrožena čitava konstrukcija.

Akcija progresivne Vojvodine je u junu, na početku pomenutih radova, upozoravala da su projekti izgradnje garaža u Banovinskom parku i Ulici Modene nepripremljeni, da se radovi realizuju stihijski, bez plana kako će se odraziti na okolinu.

„Oštećenje zgrade Skupštine Vojvodine, koja je ne samo sedište organa APV već i građevina zaštićena kao spomenik kulture i jedno od najlepših zdanja na ovim prostorima, pokazuje da vlast Srpske napredne stranke svojim bezobzirnim divljačkim urbanizmom želi uništiti sve simbole Vojvodine i zatreti civilizacijsko nasleđe ovog grada“, navode iz te stranke.

Oni napominju da to na „najsramniji način odslikava odnos režima Srpske napredne stranke prema svemu što nosi ime Vojvodine“, te da „njihova pohlepa, neodgovornost i nestručnost nemaju granice i neće stati dok se čitav grad ne oblikuje po njihovoj meri i meri njihove nove lopovske i nečasne elite“.

Akcija progresivne Vojvodine zahteva hitnu odgovornost inspekcijskih organa, Grada Novoga Sada kao investitora, „Garaža“ d.o.o. kao finansijera, „Inobačke“ kao projektnog biroa i izvođača radova, i drugih odgovornih lica iz Gradskog veća i nadležnih Zavoda.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari