Goran BregovicFoto: EPA/ADRIAN STARUS

Albanska policija uhapsila je 21-godišnjeg Redona Leku iz Tirane, osumnjičenog da je bacio suzavac na koncertu Gorana Bregovića u nedelju, piše Kossev.

Leka je već imao krivični dosije i registrovan je kao izgrednik javnog reda i mira, navela je albanska policija u saopštenju za medije, kako prenosi Kossev.

On ima takođe kriminalni dosije u oblasti proizvodnje, prodaje opojnih droga, ilegalne trgovine i imovinska krivična dela.

Leka je, kako je policija navela, tokom festivala piva bacio suzavac kako bi „narušio javni red i bezbednost“, ali su ga službe odmah uhvatile, tako da ova radnja nije uticala na odvijanje koncerta.

„Takođe nije uticalo ni na učešće javnosti“, navodi albanska policija.

Tokom sprovođenja Redona Leke do prostorija policijskog komesarijata, 33-godišnji F. K. iz Lušnja suprotstavio se policijskim snagama kako bi ih sprečio u obavljanju dužnosti i protiv njega je pokrenut krivični postupak.

Uhapšen je još jedan 26-godišnji muškarac zbog proizvodnje i prodaje narkotika, a policija je zaplenila još jedno neeksplodirano sredstvo.

Policija radi na tome da u potpunosti dokumentuje i privede pravdi druga lica koja su možda bila umešana u ovaj događaj, prenosi Kossev.

Suzavac je bačen nešto malo nakon početka koncerta. Više ljudi iz publike viđeno je sa suzama, uključujući i neku decu, javili su albanski mediji sinoć, ali koncert nije prekinut.

Koncert je obezbeđivalo oko 200 policajaca, neposredno na novom autobuskom terminalu gde se i održavao. I hotel u kojem je Bregović odseo sa svojim Bendom za svadbe i sahrane takođe su čuvali policajci, a uvedene su i posebne mere provere gostiju na samom koncertu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari