Aleksandar Šapić: Na uklanjanje grafita i komunalni red neće uticati presude Haškog tribunala

Ostavite komentar


  1. Kako se ti gradonačelniče lepo udvaraš nepismenom glasačkom telu? Nego, šta ćemo sa vikendicama i nasipom?

  2. Ne zna covek nije bio tamo a TV nema pa nije mogao da vidi snimke. Za ovog je glasala vecina godinama na Novom Beogradu pa nam posle neko drugi kriv.

  3. Haški tribunal je međunarodni sud koji priznaje vlast u Beogradu tako da svi zvaničnici moraju da postupaju u skladu sa tim. Kakvo je Šapićevo privatno mišljenje je nešto što mora da odvoji od funkcije gradonačelnika i da poštuje međunarodni sud. Dakle uklanjanje murala je obaveza.

  4. Koliki momak, a tako slabo kapirajući.
    Zna samo šta mu sekta dozvoli da zna, ne upušta se u logična razmišljanja.
    Onolike žrtve u Srebrenici su za njega verovatno žrtve kolektivnog samoubistva, a možda nije ni čuo za to?!
    Ma tako je najlakše, samo zasluge, nikad krivica, sve što je normalnim čoveku razlog za stid, za njih ne postoji.
    Kod njih nema stida, a ovaj dečko je opasno ruiniran tim virusom.
    Tužno za gledati, jer nekad je ipak bio neko, a sad baš niko.

  5. Gospodin ne zna, a niko ne brani da procita presudu suda. Obrazoivana je osoba bar formalno, zna da cita. Ne zna za presudu, ali to mu sa druge starne ne smeta da ocenjuje rad tog istog suda kao neadekvatan i da ocenjuje druge njegove presude. Ne mora da neko bude svugde da zna sta se negde desava, ne mora izgleda nista ako je gradonacelnik, samo mora da to bude. A recimo da se vratimo grafitima, recimo i pored neznanja doticnog, ovo je grafit i trebalo bi ga ukloniti jer ruzi zgradu, kao i drugi grafiti i murali.

  6. Од кога, чега је он бранио српски народ у Босни? Ваљда од шлепера хуманитарне помоћи коју су слали људи из дијаспоре, па су је његови дрипци продавали истом том народу за дебеле паре

  7. Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić se pravi neveštim (da ne kažem da laze)! On bi morao da zna:
    1) Srbija je jedan od osnivača ICTY-ja (Haškog tribunala), potpisnica njegovih osnivačkih akata i prihvatila je da njegove odluke kao deo međunarodnog prava budu sastavni deo unutrašnjeg prava, i da u slučaju “sporova” imaju prednost pred unutrašnjim pravom;
    2) Sva tri “ovlašćena tumača” međunarodnog prava – ICTY, ICJ, UN – presudili su da je u Srebrenici bio genocid i da je general Mladić jedan od izvršilaca genocida i to su, dok se u odgovarajućem postupku ne dokaže drugačije, pravne činjenice obavezne za sve članice UN, dakle i za Srbiju;
    3) Krajnje je vreme da gradonačelnik Beograda ovo „nauči“/prihvati i da prestane da bruka grad na čijem je čelu!
    4) „Ratko Mladić je branio srpski narod“? Al‘ ga je odbranio, svaka mu čast!

  8. Ako „nije bio u BiH pa ne zna ko je šta radio“ kako onda zna da je Mladić branio Srpski narod? Ovo je izjavio čovek sa titulom Doktor nauka, šta očekivati u budućnosti od ovakvih političara?

  9. Murali u centru grada su pre svega neukus. To je komunalni problem sa kojim se ne može izboriti bilo koja vlast ovde. Ako ih bude uklanjala oni će nicati sve više. Pogledajte samo fenomen trobojki u Crnoj Gori. Na kraju su policajci čuvali bele zidove.

  10. Ovo neki bivši vrhunski sportista?Pa ovaj je nula. Koga sam ja bodrio i navijao?
    Ovaj je gori od svih SNS-ovaca! Ovo je kupljeni SNS-ovac.

  11. On veselnik samo sprovodi volju Aleksandra Vučića, radikala koji je devedesetih podržavao Miloševića i Ratka Mladića. Danas to radi sakriveno. Jako mi je žao što Beograd ima takvo bahatog i bezobraznog gradonačelnika koji nekažnjeno krši zakon i koji, pored toga, nije sposoban da misli svojom glavom, sem naravno o svom ličnom interesu. Radikal je to ali i to će proći….

  12. Znaci nastavljamo sa ruglom ratnih zlocinaca. Nista bolje od od tebe i ne mos’ ocekivati.A tek nasta ti N Dgd lici posle tebe…bruko i sramoto.

  13. Bravo…svaka rec na mestu….genocid je bio u jasenovcu I to treba stalno sa govorimo da se ne zaboravi

  14. Za sve vas koji pljujete po Šapiću znajte sledeće. On, kao i EU, SAD i GB političari ima pravo da se pravi neinformisan. Kao i oni i on može da koristi činjenice koje njemu odgovaraju.
    Nisam radikaljeros, ali više od njih gadi mi se od ljudi koji se udvorički ponašaju prema EU i USA.

  15. Smatram da Šapića treba dobro oprati. Baš kao i te zidove. Možda mu se ispod svega toga pokaže mrlja stida. Ako je nije davno isprao u bazenima

  16. Haški tribunal nije doneo presudu da se uklanjaju murali u Beogradu. On tu nema nikakve ingerencije.

  17. Od radikala nista se drugo nije moglo ni ocekivati. Niti zna, niti zeli da sazna.

  18. Tako je sapicu, srpski sine, junackog roda. Kome smeta ratko, u avion i pravac bliski istok.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.