Aleksandar Zverev: Skandal šampion 1Foto: EPA-EFE/ DAVID GUZMAN GONZALEZ

Kada toliko pobesne zbog sopstvenih ili sudijskih grešaka na njihovu štetu da ne mogu da iskontrolišu reakcije, teniseri obično ljutnju iskale na reketima, ali Aleksandru Zverevu to nije bilo dovoljno posle izgubljenog meča dublova na turniru u Akapulku.

Nego je njime propisno izudarao stolicu glavnog arbitra, za malo mu mašeći noge, uz streljanje pogledom i salvu uvreda na račun čoveka kog je smatrao krivim za poraz.

„Zbog nesportskog ponašanja na kraju dubl meča u utorak uveče, Aleksandar Zverev je povučen sa turnira u Akapulku“, tako je ATP kaznio skandalozno ponašanje Nemca, s tim da je izostavljanjem reči „diskvalifikacija“ ostavljen prostor za nagađanje da li će jednom od singl favorita biti oduzeti već osvojeni ATP bodovi i novac u meksičkom letovalištu.

Dok te stvari ne budu precizirane, javnost i mediji baviće se retrospektivama dosadašnjeg problematičnog ponašanja 24-godišnjaka na 3. mestu ATP liste, sa 2:2 skorom u turnirskim bitkama protiv Novaka Đokovića do 2019. godine i krivicom za Srbinovo zaustavljanje u polufinalu letošnjih Olimpijskih igara. Nemac ruskih korena, rođen u Hamburgu, važi za britkog na jeziku a neke od njegovih izjava imale su dug eho, poput one o bivšem treneru, čuvenom Ivanu Lendlu, „više su ga interesovali njegov pas i golf nego posao“. Ili „mislim da ove godine u Australiji imamo mnogo više slučajeva zaraze… Dozvoljeno nam je da izlazimo napolje i jedemo van centra, da radimo praktično šta želimo…“

Bezmalo dva metra visokog mlađeg sina ruskih emigranata i eks tenisera, Irine i Aleksandra, za kog brat i bivši teniser Miša Zverev tvrdi da „ni kao mali nije znao da prihvati poraz“, u žižu su dovodili i problemi van terena. Nekadašnja devojka Olga Šaripova optužila ga je za fizičko i psihičko nasilje za vreme US opena 2019, pa je čak i ATP u jednom trenutku poveo svoj deo istrage o njenim navodima, a Sašino ime se povlačilo po medijima i zbog podnete tužbe za „nezakonito ograničavanje trgovine“ protiv agencije zadužene za njegovu karijeru, završene dogovorom bez suđenja.

Otac vanbračno dobijene devojčice u jednoj od prošlih veza, ljubitelj golfa, strastveni navijač NBA-ligaša Majami Hita i FK Bajern, teniski odrastao u jednoj Akademiji na Floridi, skupio je 19 seniorskih titula i zaradio više od 30 miliona dolara na terenu, ali kao olimpijski šampion iz Tokija još čeka na trofej sa grend slema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari