Aleksićeve žrtve prošle kroz veliku patnju 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Veštačenja devet glumica u slučaju protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića pokazala su verodostojnost njihovih iskaza, potvrdio je za Danas advokat Jugoslav Tintor, zastupnik glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i dve devojke koje su želele da ostanu anonimne, od kojih je jedna maloletna.

Aleksić, koji se nalazi u pritvoru, tereti se za silovanje i polno uznemiravanje devet polaznica njegove škole „Stvar srca“ od 2008. do 2020. godine. On negira optužbe. Protiv njega je sredinom januara pokrenuta istraga nakon prijave šest devojaka, a u međuvremenu je dva puta proširena po prijavi još tri devojke.

Prethodno je obavljeno veštačenje u odnosu na maloletnu žrtvu, jer je zbog njenih godina bilo potrebno obaviti veštačenje pre davanja iskaza. Tintor naglašava za Danas da su neuropsihijatri i psiholozi utvrdili da su Aleksićeve žrtve prošle kroz visok stepen emocionalne patnje, te da je verodostojno sve što su rekle u vezi sa traumatičnim iskustvom kroz koje su prošle.

Aleksićeve žrtve prošle kroz veliku patnju 2

– Neuropsihijatri i psiholozi nisu našli ništa što bi kompromitovalo validnost njihovih iskaza. Dakle, veštaci su zaključili da su njihova kazivanja iskrena i istinita, objašnjava Tintor za naš list. On smatra da bi tužilaštvo moglo da podigne optužnicu u narednih 20-ak dana.

– Ne želim da vršim pritisak na tužilaštvo, koje ima svoju dinamiku, ali ne vidim šta bi još istrazi moglo da se preduzme imajući u vidu sve prikupljene dokaze, naglašava advokat Tintor. Inače, za krivično delo koje se Aleksiću stavlja na teret propisana je kazna zatvora preko deset godina.

Podsetimo, najpre je glumica Milena Radulović otvoreno pričala o tome šta je preživljavala u Aleksićevoj školi glume, odnosno kako ju je silovao kada je imala 17 godina.

– To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se. Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. I na kraju, neki strah da ćete u tome ostati sami – ispričala je Milena za „Blic“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari