Ambasada SAD : Upozorenje zbog učestalih pljački 1Foto: Freeimages ranjithd

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu upozorila je američke državljane koji žive u Srbiji da budu oprezni zbog učestalih pljački osoba koje se predstavljaju kao policajci.

Ambasada SAD savetuje svoje državljane da budu oprezni kada su u pitanju nenajavljene posete policije, a sve zbog nedavnih incidenata u kojima su se osobe lažno predstavljale da su policajci da bi ušli u stanove i opljačkali ih. Kako se navodi u saopštenju na sajtu Ambasade, Amerikancima koji žive u Srbiji se savetuje da kontaktiraju lokalnu policiju ukoliko primete sumnjive aktivnosti.

U saopštenju se ukazuje da su dva muškarca u policijskim uniformama pokušala su da uđu u stambenu zgradu u Beogradu zahtevajući, preko interfona, da im stanari otvore ulazna vrata. Nisu na uvid pružili nikakvu identifikaciju a kasnije su napustili područje. „Prošle nedelje dve osobe uhapšene nakon što su opljačkale desetine stanova na Vračaru, Paliluli i Zvezdari. Policija je takođe uhapsila troje osumnjičenih koji su koristili policijsku uniformu kako bi ušli u kuće u predgrađu Barajevo“, ističe se u saopštenju američke ambasade.

Američkim državljanima se, između ostalog, savetuje da se informišu na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, kontaktiraju Ambasadu SAD, kao i da posete sajt Stejt departmenta, koji je na svom Tviter nalogu izdao upozorenje zbog pljački u Beogradu.

Podsetimo, pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su 23. januara tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška krađa, razbojništvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Osumnjičeni G. P. (1958), B. B. (1995) i M. G. (1997) uhapšeni su prilikom pokušaja razbojništva u kući u Stepojevcu. Sumnja se da su 31. decembra ušli u kuću u Barajevu i ukrali 7.000 evra, kao i dve lovačke puške i municiju, predstavljajući se ukućanima kao policajci, pri čemu su koristili lažne policijske legitimacije. Prilikom pretresa kuće u kojoj su se povremeno skrivali pronađena je veća količina oružja i municije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari