ANK: Izjave ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje ugrožavaju bezbednost novinara 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Asocijacija novinara Kosova (ANK) je danas saopštila da ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, izjavom da je kosovskim medijima audio-snimke razgovora šefice poslaničke grupe njegove stranke Mimoze Kusari Ljilje sa bivšim poslanikom Srpske liste Slavkom Simićem dostavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, „ugrožava bezbednost novinara“.

Svečlja je u objavi na Fejsbuku ranije danas naveo da je Srbija prema Kosovu u „hibridnom ratu“, i u tom kontekstu je pomenuo i audio snimke na kojima govore Kusari-Ljilja i Slavko Simić.

„Ministar Svečlja insinuira da je audio-snimke šefice poslaničke grupe njegove stranke Mimoze Kusari Ljilje sa bivšim poslanikom Srpske (liste) Simićem, kosovskim medijima dao predsednik Srbije Vučić. Ministar optužuje i novinare Berata Bužalu i Vehbija Kajtazija da su organizovali protest veterana. Takav jezik ugrožava bezbednost pomenutih novinara i deo je kontinuiranog pokušaja vlasti da zastraši medije“, navodi se saopštenju ANK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari