Anketa: Većina građana ne zna gde se nalazi Prokop 1Foto: Ljiljana Bukvić (Ilustracija)

Čak 76 odsto građana ne zna kako da dođe do glavne železničke stanice Prokop u Beogradu, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Ukupno oko 780 građana glasalo je na sajtu Danasa, na Anketu sa pitanjem „Da li znate kako da dođete do glavne železničke stanice Prokop?“ Od tog broja 76 odsto njih rekao je da ne zna kako da dođe, dok se 24 odsto izjasnilo da znaju.

Isto pitanje postavljeno je i na društvenim mrežama, gde je na Fejsbuku glasalo oko 1.300 ljudi, od čega je 89 odsto reklo da ne znaju gde se nalazi glavna železnička stanica Prokop, dok je svega 11 odsto reklo da zna.

Anketa: Većina građana ne zna gde se nalazi Prokop 2

Na Tviteru je glasalo 975 građana, od čega je 83 odsto reklo da ne zna gde je Prokop, dok 13 odsto zna gde se nalazi ta stanica. Na anketi na Instagramu je rezultat bio identičan kao i na Tviteru.

U komentarima je bilo je različith mišljenja o tome kako doći do Prokopa i da li je dobra odluka da to bude glavna železnička stanica.

„Svako jutro sam na Prokopu i to je bruka i sramota da se zove glavna železnička stanica. Bez trafike, radnje, liftovi od skoro postoje samo za dva koloseka tako da ljudi uglavnom vuku kofere uz stepenice. A gore kad izađu ne znaju gde da krenu, uostalom mnogo puta su me pitali ili gde su ili kako da dođu do odredišta“, glasi komentar jednog nezadovoljnog građanina.

Bilo je i onih koji nisu saglasni sa ovim tvrdnjama.

„Treba se samo prisetiti da je i Ajfelov toranj izazivao mnogo negodovanja u Parizu kada je napravljen. Drugo što treba reći je da ovu novu stanicu nije izmislio SNS nego neki drugi mnogo pre njih. Oni samo rade ono što drugi nisu uspeli. I treća važna stvar, niko ne pominje dolazak sa Novog Beograda. Relativno je jednostavno, idu linije 17 i 18, peške se brzo stiže do Prokopa. Dakle, nije sve tako crno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.