Apel užičkog Vodovoda: Ne zalivajte zasade, bićete isključeni sa vodovodne mreže 1Fabrika vode u Užicu/ Foto: N. Kovačević

Zbog ektremno velike potrošnje vode u rubnim područjima Užica, JKP Vodovod je apelovao na građane da vodu iz gradskog vodovoda racionalno koriste i da njome ne zalivaju poljoprivrede zasade.

Uprava tog preduzeća je navela da je u sredu uveče primećena ekstremno velika potrošnja na područjima: Potočanje-Drežnik-Zbojštica, Bela Zemlja-Kačer, Sarića osoje-Crkvari-Lunovo Selo, Pora-Smajićevina-Duboko i Cerovića brdo-Spasovnjača

„Potpuno je jasno da je bila nenamenska potrošnja i da su se zalivali poljoprivredni zasadi. Potrošnja je u pojedinim pravcima bila tolika da je pretila da dođe do kolapsa sistema“, saopštio je Vodovod.

„Molimo sve građane na rubnim područjima grada da racionalno troše vodu jer“, kako se navodi,“ ukoliko se ponovi potrošnja od sinoć, bićemo prinuđeni da, zbog zaštite vodovodnog i pumpnog sistema, pojedine bahate potrošače, pa i pojedine pravce, isključujemo sa vodovodne mreže“.

Takođe, uprava užičkog Vodovoda „moli građane da, ukoliko primete nenamensku potrošnju ili krađu vode, što je primećeno u poslednje vreme“, tom predzeću „anonimno dostave podatke o tome“, kako bi to preduzeće „moglo pravovremeno da reaguje i zaštititi interese svih potrošača“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari