Apelacioni sud potvrdio presudu Miloševu za ugrožavanje bezbednosti Vučića 1Foto: Pixabay/Qimono

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je Dragan Milošev oglašen krivim zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretećim porukama na društvenoj mreži Tviter i držanja dva puščana metka.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 28. oktobra 2020. Milošev je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 meseci kućnog zatvora i na 10.000 dinara novčane kazne, javio je TV N1.

Takođe mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja mobilnog telefona sa SIM karticom i dva puščana metka, koji se smatraju predmetima namenjenim i upotrebljenim za izvršenje krivičnog dela.

On je oglašen krivim jer je ugrozio sigurnost predsednika Vučića kada je na svom korisničkom nalogu na društvenoj mreži Tviter postavio više objava i komentara preteće sadržine i neovlašćeno držao dva puščana metka koji su pronađeni pretresom stana i drugih prostorija okrivljenog.

Na prvostepenu presudu žalbe su podneli i viši javni tužilac i branilac optuženog, ali je Apelacioni sud odbio sve žalbe i potvrdio presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari