Aplauzi medicinarima, zvižduci rukovodiocima 1Foto: S. Župljanin

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru poslednja dva dana, sredu i četvrtak, nije bilo preminulih od korona virusa, a prema jučerašnjim podacima, hospitalizovano je 90 pacijenata.

Tako je zvanično saopštio Štab za vanredne situacije. Bez obzira na to, u gradu ne prestaju spekulacije da se od građana i dalje krije istina o obolelim i umrlim od ovog virusa, ali i da nešto nije u redu sa velikim brojem dopremljenih donacija.

Ova pitanja počela je da postavlja grupa građana na protestima u krugu Opšte bolnice.

Osim tačnih informacija, zahtevaju i smenu odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

U utorak su najavili da će se okupljati svakog dana u 17 sati dok im se ne ispune zahtevi.

Na protestu je učestvovalo pedesetak građana koji su nosili transparente na kojima je pisalo „Ostavka koordinatora“, „Gde su donacije?“, „Hoćemo tačne informacije“, „Ovde smo zbog života“, „Prvi u Evropi“, a nezadovoljstvo su iskazali duvajući u pištaljke.

Skandirali su protiv koordinatora Opšte bolnice dr Mirsada Đerleka, čiju su ostavku tražili na prethodnom skupu.

Na kraju protesta transparenti su ostali okačeni na bolničkoj ogradi, a zdravstveni radnici iz Novog Pazara i drugih gradova Srbije i BiH i svi koji su u prethodnom periodu pružali pomoć u borbi protiv kovida 19 pozdravljeni su aplauzom.

Učesnici protesta su odbili optužbe da njihovo okupljanje ima političku pozadinu i naglasili da hoće samo istinu „jer je ovaj grad prvi u Srbiji po broju umrlih od korona virusa“.

Prema podacima koje je objavio državni Krizni štab, od ukupnog broja preminulih u Srbiji od početka pandemije, 20 odsto je iz ovog grada.

Prethodnih dana koordinator Opšte bolnice dr Đerlek je učesnicima protesta poručio da mu ne pada na pamet da podnese ostavku, jer je, kaže, napravio dobre rezultate od kako je početkom ovog meseca došao na tu funkciju.

Gradonačelnik primio volontere

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ugostio je više od 30 volontera koji nedeljama pomažu u suzbijanju epidemije. Biševac im se u svoje i ime građana Novog Pazara zahvalio na svemu što su učinili.

Ovaj prilog sufinansira grad Novi Pazar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari