APV: Naprednjaci obmanjuju javnost u vezi sa izgradnjom garaže Banovina pored Skupštine Vojvodine 1Foto: SSP Novi Sad

Otkako su se u medijima pojavile prve vesti o urušavanju zgrade Skupštine Vojvodine izazvanom radovima na izgradnji podzemne garaže, lokalni odbor Srpske napredne stranke ne prestaje s pokušajima da plasirajući informacije iz „dobro obaveštenih izvora“ obmanjuje javnost, te uverava građane kako nema razloga za brigu, da je „situacija pod kontrolom“ i da su u pitanju samo „manja oštećenja“, kažu iz Akcije progresivne Vojvodine.

Kako kažu u saopštenju, najnoviji dopis Gradske uprave za inspekcijske poslove pokazuje da su, kao i nekoliko puta dosad, u pitanju najgrublje laži i dezinformacije.

„Prva u nizu takvih dezinformacija bila je tvrdnja kako su u pitanju samo „manja oštećenja“ na zgradi iz kompleksa Banovine. U odgovoru na dopis Akcije progresivne Vojvodine i Pokreta slobodnih građana Gradska uprava za inspekcijske poslove utvrdila je suprotno – da su konstatovana oštećenja takva da je „ugrožena stabilnost objekta“. Naredna laž koja je raskrinkana jeste tvrdnja da je poštovana zakonska procedura tokom izgradnje podzemne garaže. Ispostavilo se da je sama građevinska dozvola izdata nelegalno jer nedostaje saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture, što je krivično delo zbog kog će odgovarati nadležni u Upravi za urbanizam“, kažu iz APV.

U najnovijem dopisu Gradske uprave za inspekcijske poslove, kako nastavljaju, konačno je pobijena i tvrdnja koju je SNS od početka skandaloznog događaja ponavljao, da su „manja sleganja zgrade Banovine očekivana i da su bila predviđena projektom“.

U odgovoru inspekcije, koji je usledio na zahtev za informaciju od javnog značaja građana zabrinutih za sudbinu kompleksa Banovine, izričito se navodi da u projektu za građevinsku dozvolu nisu obrađivana i navođena „oštećenja predviđena projektom“.

„Kako vreme prolazi i istina izbija na videlo, građanima postaju jasne razmere bahatosti, javašluka i kriminalnih radnji vezanih za poslove oko izgradnje podzemnih garaža u Novom Sadu. Zato je jedino rešenje da sva projektna dokumentacija bude predstavljena javnosti kako bi se do kraja razotkrile sve štetne i nezakonite radnje koje SNS pokušava da prikrije, a koje će na kraju sasvim sigurno dobiti i sudski epilog“, zaključili su iz ovog udruženja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari