Arsenijević: Bilo bi dobro da Savet izabere V. D. rektora

Neizvesno da li će za danas zakazana sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu biti održana

Ostavite komentar


  1. Koji manipulant! Odgovaralo mu je da se odrzi Savet koji ne bi prihvatio smenu koju je nalozio Ministar ili imenovao vd rektora iz redova njegovih poslusnika. Doveo je Univerzitet u situaciju da drzava mora da reaguje, devastirao ga u potpunosti a sada brine o imenovanju vd-a. Licemerje nevidjenih razmera.

  2. Velika steta za Univerzitet i za propustenu sansu da bude unapredjen do savrsenstva. Pogledajte Fakultet meducinskih nauka i videcete kako je ovaj Fakultet unapredio rektor Arsenijevic do jedne svetske priznate ustanove. A ljudi koji napadaju rektora su sve do jednog kvazi naucnici i kvazi profesori ciji je jedini motiv novac, a ne Univerzitet i njegova buducnost. Pogledajte samo postove nesudjene redovne profesorice Andjelke sa pedijatrije, i videcete koliko je siromasna zena (a ponajvise duhovno) i koliko su joj potrebne pare koje bi dobila clanstvom u razlicite komisije Fakulteta i Univerziteta. Ova vlast i SNS su rak rana koja brzo metastazira i koja razara sve dobro i vredno u drustvu. Ovim cinom, odnosno hajkom na rektora, samo se dokazuje koliko su kvalitetni strucnjaci nepotrebni nasoj zemlji i da bi trebalo svi da pakujemo kofere. Odluceno je da ova zemlja bude samo tehnicka i da joj umovi ne trebaju. Ovo sto se desava na kragujevackom univerzitetu je predskazanje sta se desiti i sa apsolutistickom vlascu u nasoj zemlji.

    1. Dok je rektor kao dekan radio dobro, drugi dekani su krali. Slucaj FIN-a, jos nije resen…

  3. Savet nije održan pošto se većina fakulteta ogradila od samovolje i autokratije rektora Arsenijevića i njegovih malobrojnih, ali dobro rasporeženih pristalica. Ideja Saveta je bila da se ponovo odbace sva inspekcijska rešenja i da se Arsenijević izabere za vršioca dužnosti čime bi se cirkus nastavio. Bile su spremljene kamere lokalne RTK da bi se potom Arsenijević obratio javnosti. U svakom slučaju plan za daljeom devastacijom Univerziteta od strane grupacije Nebojše Arsenijevića je propao. Nebojša Arsenijević je svojim činjenjem i ne činjenjem jasno nacrtao sliku koju javnosti ima o njemu i doprineo urušavanju Univerziteta. Neka neki novinar proveri da li postoji u EU slučaj Aleksandra Arsenijevića, a da li na bilo kom pristojnom Univerzitetu tast na poziciji rektora sklapa ugovore sa zetom, da li 10 članova iste, bliže porodice radi na istim katedrama ili zajedno, a da ne pominjemo kumove i rodjake. Da li igde rektor Univerziteta ima način ophođenja prema kolegama kao Arsenijević ili je igde mobing dobio ovako zastrašujuće razmere. Rektor i njegova dva prorektora, i predsednik saveta koji u penziju treba da idu u oktobru opstruiraju i terorišu Univerzitet.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.