Figaro o napadima na Danas: Atmosfera u Srbiji kao Miloševićeve devedesete

Francuski Figaro o napadima vlasti na list Danas

Ostavite komentar


  1. Mislim da je ova konstatacija Radeta Radovanovića, da je sada mnogo gore nego devedesetih, jer umesto da nam Zapad da nekakvu podršku i pomoć za demokratizaciju Srbije, oni sa nekakvim plastičnim peharima čašćavaju Vučića, a režimski mediji ta kvazi priznanja glorifikuju do nebesa i besmisla. Nažalost, nedavno je pored nas mirno prošao je još jedan 6. oktobar. U nepovrat…

    1. @Vitomire, a zasto smatrate da taj „Zapad“ treba da nam pomaze svakih 10 godina da se izvucemo iz brlje koju smo sami odabrali? Sta smo mi – narod sa posebnim potrebama? Na zalost, izgleda da jesmo.

      1. Neće biti da pomenuti zapad nema baš nikakve veze sa ovim što nam se događa svakih 10 godina.

  2. Zapadna Evropa polako, ali sigurno postaje nacistička unuija. Još malo pa će plavu zastavu za žutim zvezdicama zameniti crvena sa svastikom. Bauk nacizma prekriva Evropu.

  3. Aktuelnu vlast čine isti ljudi, ili njihove verne kopije, kao i devedesetih, razlika je u metodi, ovi podržavaju članstvo u EU i nisu tvrdi u vezi rešenja za Kosovo.
    Ta kooperativnost im omogućava da vrše veći pritisak na neistomišljenike, tako da nezavisnih medija faktično i nema, ekonomska situacija nije sjajna, ali je neuporedivo bolja nego devedesetih.
    Po svemu, ovaj režim ima uslova da traje, istina da su aktuelni prilično nekompetentniji od režimlija devedesetih , sada nemamo Miru Marković, ali imamo Vučića, koji je apsolutni gospodar i što je iznenađujuće, njemu se priklanjaju mnogi bivši opozicionari, pre svega mislim na nacionalne manjine i preletače.
    Ovo je čini mi se prva ozbiljna kritika Vučićevog režima, objavljena na Zapadu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.