Potpisivanjem ugovora između opštinske uprave i austrijske Kompanije POR Veber – Verner o poveravanju poslova sakupljanja i odvoženja smeća, biće stavljena tačka na haotično stanje u pogledu komunalne čistoće u ovoj siromašnoj opštini.Ugovor predviđa odvoženje i reciklažu smeća u centru koji se nalazi u okolini Leskovca, 45 kilometara od Vladičinog Hana. Austrijska kompanija preuzeće i […]

Potpisivanjem ugovora između opštinske uprave i austrijske Kompanije POR Veber – Verner o poveravanju poslova sakupljanja i odvoženja smeća, biće stavljena tačka na haotično stanje u pogledu komunalne čistoće u ovoj siromašnoj opštini.

Ugovor predviđa odvoženje i reciklažu smeća u centru koji se nalazi u okolini Leskovca, 45 kilometara od Vladičinog Hana.

Austrijska kompanija preuzeće i jedan broj radnika JKP Vodovod koji su se bavili poslovima gradske čistoće, a opštini će biti poklonjeno 3.000 kanti za smeće, 150 kontejnera, a predviđeno je i saniranje gradske deponije zašta nije bilo para u opštinskoj kasi. Za uzvrat, lokalna samouprava u Vladičinom Hanu dobijaće 50 procenata prihoda od reciklaže otpada.

Opština Vladičin Han je prva u Pčinjskom okrugu koja se na ovaj način priključila projektu Regionalne sanitarne deponije i reciklažnom centru u Leskovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari