Auto-škole u Nišu ni danas ne rade: Parcela na kojoj je poligon promenila vlasnika 1Foto: Jugmedia

U niškim auto-školama ni danas nema obuke jer se čeka nova dozvola MUP, pošto je poligon u centru grada na kojem je praktična nastava promenio vlasnika, javili su lokalni mediji.

Obuka polaznika prekinuta je juče.

Prema rečima instruktora, dozvola MUP je potrebna da bi mogli da izađu na ovaj poligon i nastave sa praktičnim časovima obuke.

Vlasnici auto kuća će potpisati nove ugovore o korišćenju poligona sa Gradom koji je postao vlasnik te parcele.

Oni su kazali da najpre Grad treba da im izda rešenje o korišćenju poligona, a Katastar listu nepokretnosti, na osnovu kojih će podneti zahtev MUP za izmenu rešenja, u kojem će biti upisan novi vlasnik i novi broj katastarske parcele.

Poligon je do sada koristilo Auto moto društvo „Rinčić“.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da će auto-škole ostati na tom prostoru sve dok se ne izgradi novi poligon na lokaciji kod Kazneno popravnog zavoda Niš.

“Poligon za obuku vozača za sada neće biti izmešten dok se ne završi izgradnja poligona na novoj lokaciji, pa će na taj način auto-škole nastaviti sa radom na sadašnjoj lokaciji”, rekla se Sotirovski.

Ona je kazala da će Grad potpisati ugiovore sa auto- školama u narednih deset dana.

„Oni će da nastave tu da rade sve do preseljenja na novu lokaciju, samo neće da plaćaju uslugu korišćenja poligona Društvu ’Rinčić’ već Gradu“, precizirala je.

Prema njenim rečima, na novu lokaciju kod KPZ biće preseljena i auto- pijaca i kvantaška pijaca, koje se takođe nalaze na parceli na kojoj je poligon koji koriste auto- škole.

Na novoj lokaciji biće napravljena i karting staza i drugi tržišni sadržaji.

Na parceli u centru grada na kojoj su sada poligoni, auto-pijaca i kvantaška pijaca biće izgrađen park, najavila je ona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari