Autobus srpske registracije prevrnuo se u Bugarskoj, 12 povređenih, među njima osmoro dece 1Foto:Screenshot/Nova.BG

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeno je kada je autobus srpske registracije upao u jarak u Bugarskoj. Dve osobe, od kojih je jedno dete su teško povređene.

Prema prvim podacima, poginulih nema, a 12 osoba je povređeno – osmoro dece i četvoro odraslih. Njih prevoze u bolnicu u Staroj Zagori, koja je najbliža mestu nesreće.

Dve osobe su zadobile teške povrede, od kojih je jedno dete, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Bugarske. Među povređenima je i vozač autobusa.

Jedan muškarac teško je povređen i njemu će biti amputirana noga, rekao je za BT prof. Jovčo Jovčev, direktor bolnice u Staroj Zagori u koju su prevezeni povređeni.

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović potvrdio je za N1 da je 46 osoba primljeno na dijagnostički pregled u u Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori, nakon teške saobraćajne nesreće.

„Informacija da li su teže ili lakše povređeni nije relevantna, dok ne prođu dijagnostičke preglede. Najbitnije je da nema preminulih, i da sve službe Bugarske maksimalno sarađuju“, istakao je Jović.

Jedna od putnica opisala kako je došlo do nesreće

Jedna od putnica u autobusu je rekla da je vozač bio odmoran i naspavan, ali je i objasnila šta se dogodilo u momentu kada je skrenuo s puta.

„Jedan otac je hteo da sedne napred s detetom koje nije moglo da se iskašlje.  Vozač je hteo da mu spusti sedište jer on nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da ga spusti, tako je skrenuo s puta“, rekla je za BTV ta putnica i dodala da je u autobusu bili 49 ljudi.

Prema njenim rečima, deca su iz folklorne grupe i vraćaju se u rodni kraj nakon učešća na festivalu u Nesebru.

Kako javljaju tamošnji mediji, a prenosi RTS, autobus je upao u jarak, a uzrok udesa još nije poznat.

Na mesto nesreće upućene su ekipe lekara iz Nove i Stare Zagore, vatrogasne jedinice i policije.

Svi putnici su državljani Srbije, a u autobusu je bilo 48 ljudi, piše N1.

Stvorila se kilometarska gužva na autoputu ka Sofiji, ali je napravljen koridor kojim se kreću vozila hitne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari