Autobusi zbog SNS mitinga već "okupirali" Beograd, iako je Vučić najavio kolaps tek posle 14 sati: Kako će danas izgledati saobraćaj u glavnom gradu? 1Foto: Beta/Milan Timotić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je okupljanje i SNS kontramiting večeras za 19 časova ispred Narodne skupštine. On se sinoć, gostujući na Pinku, izvinio Beograđanima, jer se „sutra posle 14 sati očekuje potpuni kolaps u svim delovima grada“. Ipak, zvaničnog saopštenja iz gradskih institucija još uvek nema.

Do početka SNS kontramitinga ostalo još nešto više od devet sati, pristalice Srpske napredne stranke iz unutrašnjosti već su stigle u Beograd, javljaju mediji.

Kako javlja reporter Nova.rs, od šest sati ujutru autobusi koji su krenuli iz mnogih gradova širom Srbije, u koloni idu jedan za drugim i parkiraju se ispred Palate Srbija.

Autobusi još uvek pristižu, a oni koji su već stigli, kreću se ka Ušću.

Poslanik Aleksandar Jerković je na svom Tviter nalogu jutros, posle šest časova, podelio video snimak na kom se vide parkirani autobusi u dve trake, najverovatnije na Bulevaru Milutina Milankovića.

Na Tviteru se pojavila informacija da će u Beograd stići ukupno 3.572 autobusa i 169.000 ljudi.

Takođe su navedene i ulice koje su predviđene za parkiranje, kao i broj autobusa koji je predviđen da se u toj ulici parkira.

Tako, na primer, u ulici Vladimira Popovića parkiraće se 411 autobusa, dok je najveći broj autobusa, 667 i 665, planiran za parking u ulici Bulevar Nikole Tesle, SIV 1 i u ulici Bulevar Kralja Aleksandra.

Iz Sekretarijata za javni prevoz su nešto pre 13 časova objavili spisak linija koje će danas saobraćati po izmenjenom režimu.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/kako-ce-izgledati-saobracajni-kolaps-zbog-sns-mitinga-koje-linije-javnog-prevoza-se-iskljucuju-zbog-skupa-srbija-nade/

Ipak, zvaničnog saopštenja o tome koje ulice će danas biti zatvorene, još uvek nema.

U Sekratirajatu za saobraćaj niko se nije javio na pozive redakcije „Danas“.

Ipak, gledajući poslednji miting SNS-a koji je 2019. godine održan na istom mestu, može se naslutiti koje delove grada očekuje zatvaranje ulica.

Tada su najpre, već veče ranije, za saobraćaj zatvoreni Trg Nikole Pašića, Dečanska (od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela) i Vlajkovićeva ulica (od Kosovske do Dečanske).

Potom je, nešto pre 15h, Policijska uprava za grad Beograd obavestila javnost da će u glavnom gradu saobraćaj, „zbog najavljenog velikog broja učesnika skupa u okviru kampanje ‘Budućnost Srbije’, koji se očekuju iz svih delova Srbije“, biti privremeno obustavljen u više ulica.

U vremenskom intervalu od 13.30 časova bio je zatvoren Bulevar Nikole Tesle na delu od Karađorđevog trga do Ulice Ušće, u oba smera, dok je Ulica Ušće na delu od Bulevara Nikole Tesle do Brankovog mosta bila zatvorena od 14 časova.

U vremenu od 13.45 časova, Ulica Vladimira Popovića na delu od Ulice Jurija Gagarina do Starog sajmišta bila je zatvorena u oba smera, a od 14 časova obustavljen je bio i saobraćaj u Bulevaru Milutina Milankovića od Ulice Milentija Popovića do Tošinog bunara u oba smera.

U vremenu od 13.45 časova, saobraćaj je bio obustavljen u Bulevaru umetnosti od Bulevara dr Zorana Đinđića do Bulevara Milutina Milankovića.

U popodnevnim satima, od 16.30 sati, tokom kretanja učesnika skupa, došlo je i do privremene obustave saobraćaja u Bulevaru Mihajla Pupina, na Brankovom mostu, Ulici Brankovoj i na Zelenom vencu.

Od 14.30 časova za saobraćaj je bila zatvorena Ulica kneza Miloša i deo Takovske ulice do Ulice 27. marta u oba smera, a Savska i Sarajevska ulica od Drinske do Nemanjine bile su zatvorene od 14.45 sati.

Nemanjina ulica od Savskog trga do Slavije bila je zatvorena za saobraćaj od 14.45 sati, dok se od 14 časova saobraćaj povremeno bio obustavljen u Bulevaru kralja Aleksandra, od Trga Nikole Pašića u pravcu Batutove ulice.

Pomenute godine veliki broj autobusa dovozio je pristalice SNS do Vukovog spomenika, odakle su peške išli ka Skupštini Srbije, a iako Bulevar kralja Aleksandra zvanično nije bio zatvoren za saobraćaj, mnogi pešaci su išli kolovozom, a autobusi su se parkirali duž Bulevara kralja Aleksandra i po tramvajskim šinama, zbog čega je pretvoren u jedan veliki parking za autobuse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari