Počinje naplata kesa u Srbiji 1Foto: Pixabay/MabelAmber

Kompanija Delez Srbija počeće sledeće nedelje da naplaćuje plastične kese u jednom od svojih prodajnih formata – prodavnicama Shop&Go, piše B29.

Kako se navodi na internet-stranici Shop&Go, naplata plastičnih kesa počeće od 16. aprila po ceni od dva dinara.

“Na ovaj način želimo da smanjimo upotrebu plastičnih kesa, koje zagađuju našu životnu sredinu, i da naš komšiluk učinimo čistijim i lepšim”, navodi se u obaveštenju potrošačima, stoji na B92.

Kupci Shop&Go marketa koji budu imali račun veći od 1.000 dinara dobijaće do 15. aprila, odnosno do isteka zaliha, besplatne pamučne cegere za kupovinu, piše na sajtu.

U Srbiji ima 170 Shop&Go prodavnica.

„Kao lider na ovom tržištu itekako smo spremni da pokrenemo inicijativu i zajedno sa našim kupcima damo doprinos očuvanju životne sredine u Srbiji. Postoje različiti modaliteti, jedan od najefikasniji je uvođenje naplate plastičnih kesa. Prema dosasašnjim iskustvima, sa drugim tržištima, ovaj model je dao najbolje rezultate, smanjuje potrošnju plastičnih kesa i do 80 odsto. Posebno želim da naglasim da će jedna ovakva mera biti efikasna i dati najbolje rezultate za zaštitu životne sredine, ako svi budemo stali iza jedne takve inicijative, kad kažem svi, mislim i na kompanije, i na potrošače, i na medije, ali i na državne institucije“, izjavio je ranije za B92.net menadžer korporativnih komunikacija Delez Srbija Nikola Papak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari