Nekolicina iriških osnovaca smislili su da na velikom odmoru prekrate pauzu između časova i igraju novu igru – bacanje kroz prozor, a ova igra umalo da se završi tragično po jednu učenicu sedmog razreda.

Naime, trojica dečaka u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ na školskom odmoru ušli su u učionicu sedmog razreda, gde su nakon gurkanja krenuli da „love“ devojčice kako bi ih gurnuli kroz prozor. U prvi mah niko ovaj nestašluk nije ozbiljno shvatio, sve dok neke devojčice nisu počele da se otimaju i beže, a treću su uhvatili, odneli do prozora, a potom je bacili sa visine od dva metra na betonsku ploču. Na sreću, devojčica je prošla samo sa uganućem noge i ugruvanošću. Prva pomoć učenici je ukazana u Domu zdravlja. Kako se incident desio na školskom odmoru bez prisustva nastavnika, nadležni u školi tek treba da sagledaju ovaj slučaj i donesu odluku šta preduzeti sa odgovornim učenicima, odnosno da li će i koliko biti kažnjeni.

– Obavešten sam da se incident desio, ali upravo sagledavamo situaciju iz svih uglova. Koliko mi se čini, prema iskazima đaka i postojećim snimcima događaja, ova priča ima i drugi kontekst. Naime, ovo njihovo „majmunisanje“ ima, izgleda, u osnovi zaljubljivanje i oni su se više puta tako gurkali i iskakali kroz prozor. Tačno je da se ova učenica opirala i, nažalost, zadobila i povrede. Dežurni nastavnik je u to vreme bio u hodniku. Dobro ćemo razmotriti sve detalje i primereno kazniti sve koji to zaslužuju – kaže za naš list direktor škole Đorđe Dešić.

U sremskomitrovačkoj Policijskoj upravi kažu da im je događaj prijavljen prošlog petka, da ih je o tome obavestila škola, a policija je o tome izvestila Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari