Baksuzi smo, volimo da smetamo i štrčimo 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković (arhiva)

Emisija „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ od prošle sedmice neće biti emitovana u repriznom terminu nedeljom, već samo premijerno, subotom uveče.

Kesić i njuzovci su o tome javnost obavestili putem društvenih mreža, ističući da je tu odluku, uprkos tome što njome krši dogovor, doneo novi glavni i odgovorni urednik TV O2, Dragan Karadžić.

* Kako komentarišete odluku urednika da ukine reprizu, iako je čak i u tom terminu bila najgledanija emisija na O2?

– Sa poslovnog aspekta to je potpuno nelogična odluka. Amaterska. Program koji je išao umesto reprize imao je minornu gledanost u odnosu na prošlonedeljnu reprizu. Naravno, poslovni aspekt verovatno nije presudan u ovom slučaju. Mislim da novi urednik prosto ispunjava zadatak. Ako već ne može da utiče na sadržaj premijere, ono što može je da ukine reprizu. Uspešno obavljeno.

* Dokle ćete raditi u ovakvim uslovima?

– Uslovi su odlični. Nisu sada ništa drugačiji od 2013. kada smo počeli. Navikli smo već da nemamo reprizu. Ako pod „ovakvim uslovima“ podrazumevamo dobar studio, kvalitetnu tehničku ekipu sa televizije koja realizuje svaku epizodu i pre svega privilegiju da slobodno govorimo i da nam se niko ne meša u sadržaj emisije, u ovakvim uslovima ćemo raditi još dugo.

* Mnogi vam sugerišu da pređete na Novu S. Na društvenim mrežama vas i prozivaju da ste ostali na O2 zbog novca. Šta je vaš odgovor?

– Upitao bih mnoge „kako se to prelazi na Novu S“? Dođeš prosto tamo? Ili staviš oglas u Politici „prešao bih na Novu S“? Ili samo razmišljaš pozitivno i jako želiš da pređeš, a po Koelju „ako zaista želiš da pređeš na Novu S, čitav univerzum će se urotiti da ti u tome pomogne“. Nova S, uz dužno poštovanje nečega što još nismo videli, a svi se nadamo da će biti OK, nema nacionalnu frekvenciju. Važan element naše emisije jeste da smetamo. Štrčimo. Sve više i više smo negde gde ne pripadamo. A mi jako volimo da smetamo. Baksuzi smo, znam. Pitanje, a ujedno i odgovor mnogima: gde više smetamo i štrčimo i gde smo vidljiviji – na nacionalnoj frekvenciji ili na kablovskoj televiziji?

* Često se uz emisiju „24 minuta“ spočitava reč „cenzura“, zbog ovoga ili onoga. Pa, ima li je?

– Nema je. Svih šest godina radimo slobodno i apsolutno niko nam se ne meša u posao. Sve u vezi emisije odlučujemo sami. Uostalom, pogledajte bilo koju epizodu pa sami procenite. Nerviraju me te priče na društvenim mrežama. Ne utiču na naš posao, ali mi smetaju. Optužbe da se naša emisija cenzuriše, devalvira čitavu temu slobode medija u Srbiji. Fokusiramo se na „cenzuru“ emisije koja ne da nije cenzurisana nego je možda jedina preostala na nacionalnoj frekvenciji gde se može slobodno govoriti, umesto da govorimo o paradoksu kako je moguće da smo svi zajedno dozvolili mogućnost da nastane tolika medijska tama. Jedini naš odgovor i argument je – pogledajte epizodu. Bilo koju. Onoga momenta kad (i ako) neko bude pokušao da utiče na emisiju, to će biti kraj. Dok niko ne dira epizodu, radimo i ne pada nam na pamet da odustanemo od borbe. Titulu heroja prepuštamo drugima. Mi smo samo „24 minuta“. Sad i uvek i do kraja. Amin.

Šta se promenilo

* Šta se na Prvoj i O2 promenilo dolaskom novog vlasnika, Srđana Milovanovića?

– Iskreno, nemam pojma. Mi odlazimo na O2 petkom u podne i snimimo emisiju. Pišemo u našoj redakciji na izuzetno tajnoj lokaciji, montira jedan Bane kod kuće i to je to. Izvol’te epizodu. Za nas se promenilo to što je posle tri godine, na naše insistiranje, vraćena repriza. Juhuuu! Ali odmah i ukinuta. Kmeee, kmeee! Epizodu stvaramo potpuno isto kao i od oktobra 2013. Program Prve i O2 ni tokom vladavine Grka nije bio baš naša šoljica čaja. Da li je sad malo bolje ili malo gore, ne znam. Ne pratim.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

29 reagovanja na “Baksuzi smo, volimo da smetamo i štrčimo”

  1. Tako je – ne napustati nacionalnu frekvenciju! Prosiriti kriticko misljenje do svakog ugla zemlje… makar da bude prilike da se cuje.

    • Da li ja to dobro citam. Kesic kaze nema cenzure. A na sva usta ovi oko njega ,,cenzura, cenzura, cenzura,,.

      • Vaso, niste shvatili suštinu teksta. Kada je Zoran pomenuo cenzuru mislio je na sopstvenu emisiju, sa druge strane je rekao da je to ujedno JEDINA emisija na nacionalnoj frekvenciji gde je moguće slobodno govoriti. Dakle, 24 minuta je skoro jedina necenzurisana emisija na nacionalnoj frekvenciji, što znači da u ovoj zemlji sem njega se sve ostalo cenzuriše. Pročitajte bolje tekst.

      • Iz epizode od 23. marta izbačen poslednji deo razgovora sa analitičarem #poligraf (pogledati emisiju na o2 sajtu i na Youtube-u).

  2. Šta je sa emisijom u kojoj je gost bio Lane Gutović? Je l je samo “užasno loše montirana” ili ste ipak bili prinuđeni da u zadnjoj sekundi stešete malo?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.