Bastać: Omiljeni Vučićev kafedžija radi nakon dozvoljenog radnog vremena 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Bivši predsednik opštine Stari grad Marko Bastać objavio u subotu kasno uveče na Tviteru snimak sa otvaranja novog kluba u Beogradu, gde je žurka trajala do kasno u noć, uz kršenje svih postojećih epidemioloških mera – klub je radio posle 20 časova, nisu poštovane mere udaljenosti niti je iko od prisutnih nosio masku.

Reč je o klubu „Dorćoleta“ na Dorćolu a poseban kuriozitet je da je njegov vlasnik, kako navodi Bastać, državni funkcioner Andrej Kesić, član opštinskog veća gradske opštine Stari grad.

– Razumem potrebu ljudi da se druže, okupe, provedu, pa sve i da su svi preležali, imuni ili vakcinisani, pokazali su veliku neodgovornost i bili nesolidarni pre svega prema lekarima, ali i prema svakom građaninu koji se drži mera. Odnos naprednjaka prema ovoj pošasti je kao u rijalitiju. Sve je predstava i gluma. U toku dana pozivaju na poštovanje mera a noću lumpuju po klubovima. Kao što imamo fiktivni Krizni štab tako imamo i fiktivne odluke – ocenjuje Bastać za Danas. On dodaje da se na kraju ispostavilo da je borba za opstanak privrede naše zemlje, borba za opstanak kafića.

– Saznali smo i da se Krizni štab deli na medicinski i politički. Medicinski nas plaši a politički se bori za opstanak biznisa svojih pajtosa. Tako smo prethodnih dana saznali da Vesić odlučuje šta i kada će raditi. Nekako, kada je on u pitanju, onda pravila za njegove drugare ne važe. Ostali se brutalno kažnjavaju – ističe Bastać. Prema njegovim rečima, javna je tajna da još od marta i uvođenja vanrednog stanja i policijskog časa postoje kafići, klubovi i teretane koji su pod zaštitom države i rade nesmetano pored svih zabrana i mera.

– U subotu smo imali priliku da vidimo kako Vesićev pajtos, državni funkcioner iz redova SNS i omiljeni kafedžija Aleksandra Vučića radi nakon dozvoljenog radnog vremena. Ne znam šta će medicinski deo kriznog štaba reći na ovo? Možda je sada pravi trenutak da podnesu ostavke i operu bar malo sopstvene biografije zbog statiranja u amatrskom pozorištvu. Za Vesića je svakako kasno da pere biografiju, njega će narod najuriti vrlo brzo – zaključuje Bastać.

Lider Dveri Boško Obradović ocenjuje za Danas da živimo u paralelnom svetu: ono što je dozvoljeno režimskoj eliti, nije običnom narodu.

– Oni iz vlasti nikada ne odgovaraju za kršenje zakona, dok običan čovek trpi maltretiranje od komunalne policije, javnih izvršitelja i čitavog korumpiranog sistema. Jedino rešenje je ne samo smena vlasti već i promena sistema, što znači kažnjavanje svih koji krše zakon: zatvorska kazna, finansijska kazna, oduzimanje nezakonito stečene imovine i lustracija – zabrana obavljanja javnih funkcija na duži vremenski period – naglašava Obradović.

Profesorka Biljana Stojković kaže za naš list da nam otvaranje noćnog kluba tokom pandemije, i to u vreme veoma ozbiljnog pika zaraženosti i umiranja, jasno pokazuje da ova vlast nema sposobnosti da upravlja kriznim situacijama.

– Pored toga što ne zna kako da se ponaša, što nije neočekivano uzimajući u obzir kakav nekompetentni kadar je odabrala za najvažnije funkcije u državi, pokazuje i da su joj prioriteti daleko od dobrobiti za celu zajednicu. Naprednjačka vlast nepogrešivo zna samo dve stvari – prvo, ko je njihov, a ko nije i, drugo, šta je dobro za bogaćenje i biznis. Bogaćenje naprednjačkih likova je, naravno, uvek prioritetni zadatak, daleko ispred života i smrti građana Srbije – zaključuje Stojković.

Iako je radno vreme i tokom vikenda za sve radnje, ugostitelje, tržne centre i uslužne delatnosti skraćeno do 20 sati, u novootvorenom klubu „Dorćoleta“ na Dorćolu, organizovana je žurka koja je trajala i nakon 20 sati, što potvrđuju i snimci objavljeni na njihovoj Instagram stranici. Ne samo što je vlasnik „Dorćoleta“ prekršio sve postojeće epidemiološke mere, već to nije ni krio  puštajući na društvenim mrežama snimke sa žurke.

Inače, Sekretarijat za inspekcijske poslove je u subotu kontrolisao poštovanja radnog vremena pregledom 92 ugostiteljska objekata, saopšteno je iz ovog sekretarijata. Posle 20 časova u lokalu na Vračaru policija je zatekla čak 87 osoba, inspektori su naredili da se lokal isprazni, a napisan je prekršajni nalog.

Slična situacija zatečena je u još dva ugostiteljska objekta – na teritoriji gradskih opština Palilula i Stari grad, te su turistički inspektori napisali prekršajne naloge i u ovim slučajevima. Inspekcija je utvrdila da su tri ugostiteljska objekta prekoračila propisano radno vreme, zbog čega su im napisani prekršajni nalozi. Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove najavili su da će i u buduće nastaviti sa kontrolama poštovanja propisanog radnog vremena i apelovali da na ugostitelje da se pridržavaju mera koje je doneo Krizni štab.

Poznati ugostitelj

Marko Bastać je ranije na Tviteru naveo da je Andrej Kesić, inače član opštinskog veća gradske opštine Stari grad, suvlasnik poznatih prestoničkih restorana i klubova – Savanova (smeštenog u srcu Beograda na vodi), Nacionalne klase, Manufakture…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari