Bastać: Podneću tužbu protiv Alo i Papovića 1Marko Bastać Foto: Beta/GO Stari grad

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać kazao je danas da će podneti tužbu protiv lista „Alo“ i zamenika glavnog i odgovornog urednika tog lista Vasilija Papovića da bi pred sudom dokazao da se radi o „ljudima koji brutalno i permanentno obmanjuju javnost“.

„Taj list kreira ‘paralelnu stvarnost’ o kojoj u svojim izveštajima govore relevantne medjunarodne organizacije poput Reportera bez granica, Fridom hausa i Evropske komisije“, navodi se u saopštenju.

Bastać je istakao da je prošlo tri dana od kada je predao demanti Papoviću, da još uvek nije objavljen, iako je Papović kazao da će objaviti u skladu sa zakonom.

„Umesto objave demantija, javnost je zatrpana lažnim tvrdnjama o navodnom upadu u redakciju i maltretiranju novinara, iako sam pustio čitav snimak odlaska u redakciju tog lista na kome se jasno vidi i čuje da sam se kod portira na ulazu predstavio, tražio urednika ili njegovog zamenika, kao i da su portiri pozvali redakciju, najavili nas i uputili u njihove prostorije“, dodaje se u saopštenju.

On je ocenio da istina za dnevni list Alo „očigledno nije važna“, a da se time „narušava ugled“ njegovih saradnika i njega, kao i bezbednost njihovih porodica i svih njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari