Od narednog proleća posetioci Bačkog Petrovca moći će da uživaju u akva-parku „Petrolend“. Prva faza, odnosno letnji deo objekata je završen, a sledi izgradnja zatvorenog ili zimskog dela sa bungalovima, kao i treća faza u kojoj će se graditi hoteli.

Pošto je akva-park lociran na ušću velikog i malog Bačkog kanala u poslednjoj fazi biće izgrađena i marina.

Vrednost radova je 20 miliona evra, koje je u celosti obezbedila slovačka firma sa ogrankom u Vojvodini „Akva Term Invest“. Direktor preduzeća Jan Brtka istakao je da je površina izrađenog kompleksa osam i po hektara, a predviđeno je da se ceo akva-park prostire na 20 hektara. „U bazenima se nalazi termalna voda od 47 stepeni Celzijusa, sa protokom od 15 litara u sekundi. Svi tobogani, relaks bazen, bazen sa talasima, brzaci i kompletna spoljna infrastruktura su u funkciji, pa se nadamo da ćemo prve posetioce imati već pre početka letnje sezone“, naveo je Brtka.

Na predstavljanju izgradnje prve faze „Petrolenda“ u Vladi Vojvodine istaknuto je da se radi o jednoj od najznačajnijih investicija u Vojvodini koja će otvoriti nova radna mesta, ne samo kroz direktno zapošljavanje, već i indirektno, poput onih koji će snabdevati akva-park, prevoziti posetioce, a biće angažovana i kompletna poljoprivredna infrastruktura za potrebe akva-parka.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost poslova Miroslav Vasin istakao je da će izgradnja druge i treće faze akva-parka u potpunosti izmeniti sliku ovog regiona, a samim tim i turističku ponudu Vojvodine. U prvoj fazi u akva- parku biće zaposleno 130 radnika, dok se u ostalim fazama očekuje da posao dobije više od 500 osoba, za koje će podršku putem subvencija dati Pokrajinski sekretarijat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari