Beko prepoznao osumnjičenog 1

„Milan Beko je rekao tužiocu da danas kada vidi osumnjičenog, ocenjuje da ga veoma podseća na osobu koja je pucala u njega, i da bi osumnjičeni mogao da bude osoba koja je pucala u njega.

Ali to što je tužilšatvo uradilo je potpuno pravno obezvređivanje bilo kakve izjave, bilo kog dokaza ili procesne radnje i direktno doprinosi izbegavanju pravde“, navodi se u saopštenju koje je poslao advokat Zdenko Tomanović, branilac Milana Beka.

Tomanović navodi da je tužilaštvo, i pored njegovog upozorenja i zahteva da prepoznavanje sprovede po Zakoniku, i da tokom istrage proverava sve indicije, i da procesne radnje imaju pravni značaj samo ako se izvedu u skladu sa zakonom, odbilo da obavi prepoznavanje, a tvrdnju oštećenog o mogućem pucaču učinilo pravno bezvrednom.

„Suprotno interesima istrage, u istu prostoriju u kojoj je Beko, doveden je i osumnjičeni, sa lisicama na rukama, u pratnji četiri policajaca, i to pre bilo kakve izjave, i pre pokušaja prepoznavanja uz jasan stav da propoznavanja neće ni biti“, piše u izveštaju.

Tomanović tvrdi da tužilaštvo nije dozvolilo da nijedan od četiri svedoka koja su imala susret sa licem koje je pucalo na Beka, obavi prepozavanje lica u skladu sa Zakonikom. Time se, prema njegovim rečima, ne samo obezvređuje rad policije, već zajedno sa dosadašnjim neodgovarajućim postupanjima, direktno stvaraju uslovi da dođe do izbegavanja pravde i stvaraju uslovi za novo ugrožavanje sigurnosti oštećenog Beka.

„Sada je jasno, da je sa razlogom od samog početka izražena sumnja u spremnost i hrabrost tužilaštva da izađe iz privida rešavanja celog slučaja i okvira marketinga, te da reši slučaj Beko u skladu sa Zakonikom, jer interes oštećenog Beka nije da se nameću sugestivne okolnosti o nečijoj krivici, ali, ni da učesnici pokušaja ubistva izbegnu odgovornost zbog nekompetentnosti, straga ili nespremnosti najodgovornije institucije“, piše Tomanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari