Beko: Zdravković bi mogao da bude osoba koja je pucala 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Biznismen Milan Beko danas u Višem sudu u Beogradu nije sa sigurnošću mogao da tvrdi da je okrivljeni Aleksandar Zdavković pucao u njega 2014. godine.

„Zdravkovića možda poznajem od dana kada se to dogodino, ali ne bih mogao da se izjašnjavam tako binarno samo sa ‘da ili ne’. On bi mogao da bude osoba koja je pucala na mene i to po mnogo čemu – po figuri, nekim vizuelnim karakteristikama. To je zbir objektivnih i subjektivinih okolnosti“, rekao je Beko, koji je u svojstvu oštećenog dao iskaz u postupku koji se protiv Aleksandra Zdravkovića i Maje Adrovac vodi zbog napada na njega.

Beko je potvrdio da je u tužilaštvu rekao da Zdravković odgovara opisu napadača, navodeći da mu je protok vremena pomogao da bolje sagleda ceo događaj. Upitan od advokata odbrane kako sada može da tvrdi da je napadač Zdravković, dok ranije nije mogao da opredeli da li je muško ili žensko, Beko je odgovorio da je protekom vremena od samog događaja kod njega sigurno došlo do povraćaja sećanja. „Sada mogu da tvrdim da na mene nije pucala ženska osoba“, naveo je biznismen i dodao, „kada bi mogle da se rekonstruišu slike iz moje glave, imali bi sve“.

Na današnjem glavnom pretresu oštećenom Milanu Beku se obratio i osumnjičeni Aleksandar Zdravković, navodeći da mirno može da ga pogleda pošto nema nikave veze sa zločinom koji mu se stavlja na teret.

„Iskreno mi je žao što vam se ovo desilo, ali ja zaista nemam ništa sa tim“, rekao je Zdravković.
Podsetimo, Aleksandar Zdravković je optužen kao direktan napadač na Milana Beka, dok se Maja Adrovac tereti za pomaganje u izvršenju krivičnog dela. Oboje su negirali krivicu. Maja Adrovac je u prvom stepenu već oslobođena krivice za ovaj zločin, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje suđenja. Kako je u međuvremenu uhapšen i Zdravković, sud je doneo odluku da se postupak spoji.
U novembru 2014. godine, biznismen Milan Beko ranjen je sa tri hica iz vatrenog oružja ispred svoje kuće na Senjaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.