Beldoks u humanitanoj akciji za Luku Kurjačkog u DKC od 1. do 20. januara 1Luka Kurjački Foto: Promo

Revija Beldocs hitovi!, u okviru tradicionalnog Novogodišnjeg programa najgledanijih filmova u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće održana od 1. do 10. januara 2022, a sav prihod od prodaje ulaznica biće doniran za lečenje mladog dramaturga i reditelja Luke Kurjačkog.

Time se i BeTldocs (Beogradski internacionalni festival dokumentarnog filma) pridružuje humanitarnoj akciji koju  za svog kolegu vode naši brojni umetnici.

Luka Kurjački je vrlo talentovani pisac i pozorišni umetnik, koji se već mesecima hrabro bori protiv retke vrste agresivnog tumora na mozgu.

Jedina terapija koja može da mu pomogne da preživi i da ozdravi primenjuje se u Japanu, potpuno je nova i već je dala fantastične rezultate, a za ovo lečenje Luki Korjačkom je potrebno dva i po miliona evra.

U to ime Beldoks poziva publiku da dođe da vidi hitove sa ovog festivala, i da kupovinom karte podrži lečenje i život  Luke Kurjačkog.

Na programu su najgledaniji film 14. Beldoksa, spektakularni brodvejski šou legende Dejvida Birna, maestralno zabeležen sa 20 kamera pod rediteljskom “palicom” Spajka Lija, a biće prikazan samo u subotu, 1. januara u 18 časova.

U nedelju, 2. januara, u prisustvu autorke, konceptualne umetnice Marte Popivode, biće prikazani „Pejzaži otpora“, najbolji film iz Srpskog takmičarskog programa, a naredne večeri kroz univerzalne priče o ljudima, porodici i ljubavi povešće nas filmovi „Posedim i poćutim ni o čemu” Nikole Stojanovića i „Dida” Nikole Ilića i Korine Švingruber Ilić.

„Prokop” mladog reditelja Danila Stanimirovića imaće projekciju 4. januara u prisustvu autora, a na programu su i ostvarenja „Ptica (ili klovn Marti)“ Olivera Ćirića (takođe 4. januara), „Sent Kler Cemin, Psiha” Svetlane Cemin, „Moj teča Tudor“ Olge Lukovnikove, dobitnice Zlatnog medveda za najbolji kratki film, i Nagrade žirija za najbolji kratki film Beldocsa.

Do 10. januara pred publikom će biti i hitovi „Zemlja“ Marka Šipke, „Ova kiša će zauvek padati“ rediteljke Aline Gorlove (nagrada za najbolji film Međunarodnog takmičarskog programa 14. Beldoksa), „Koreni” rediteljke Tee Lukač (nagrada za najbolju kameru 14. Beldocsa) i „Telenovela sivo u koloru” reditelja Filipa Martinovića (nagrada za najbolju montažu 14. Beldocsa).

Program Beldocs hitovi! u bioskopu DKCB završava se uzbudljivim, napetim dokumentarcem „Krtica“Madsa Brugera, koji otkriva tajne ugovore Severne Koreje o prodaji oružja. Svi filmovi prikazuju se u terminu od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari