Belivuk završio ispitivanje svedoka saradnika: Vođa grupe bio uznemiren zbog promene ministra policije 1Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Veljko Belivuk, koji se tereti da je predvodio grupu koja je počinila sedam ubistava, završio je danas u Specijalnom sudu ispitivanje okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina.

Tokom ispitivanja, čija je zamisao bila da se otkriju nedoslednosti u Hrvatinovom svedočenju, isplivali su pojedini detalji o tome kako su članovi grupe videli određene promene na političkoj sceni.

Tako je Hrvatin u jednom trenutku rekao da je Belivuk bio veoma uznemiren zbog mogućnosti da Aleksandar Vulin zameni Nebojšu Stefanovića na mestu ministra unutrašnjih poslova.

– Čekaj, ja tako uznemiren, umesto da beżim, ja navodno nastavljam da ubijam, upitao je Belivuk na šta mu je Hrvatin odgovorio da on ne zna „šta je njemu bilo u glavi“.

Bivši članovi grupe su se dotakli i Nikole Spasojevića, koji sledeći treba da svedoći kao saradnik tužilaštva.

Hrvatin je odgovarajući Belivuku rekao da su članovi grupe Spasojevića videli kao „slabu kariku“ te da su razmatrali da li da ga ubiju.

On je dodao da je protiv toga bio Marko Miljković, koji ga je spasao tvrdeći da ga zna i da on neće njih prijaviti policiji.

Hrvatin je pred sudom detaljno opisao svoja saznanja o pet od sedam ubistava za koja je grupa optużena.

Belivuk, ali i ostali optuženi, su pitanjima o najsitnijim detaljima pokušali da ospore kredibilitet njegovog svedočenja.

Pre Hrvatina, kao okrivljeni saradnik je svedočio Srđan Lalić, a očekuje se svedočenje Nikole Spasojevića.

Osim za ubistva, grupa koja broji 30 članova, tereti se i za niz drugih dela – trgovinu narkoticima, držanje oružja, otmicu, silovanje…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari