Beogradski centar traži hitnu reakciju zbog zlostavljanja migranata u Malom Zvorniku i Somboru 1(BETAPHOTO/EMIL VAS/MO)

Nevladina organizacija Beogradski centar za ljudska prava (BCLJP) pozvao je danas javna tužilaštva i Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da što pre ispitaju korišćenje neopravdane sile policajaca nad migrantima na graničnom prelazu Mali Zvornik i u Prihvatnom centru u Somboru.

BCLJP je u saopštenju pozdravio saopštenje MUP-a o preduzimanju mera i dodao da očekuje da policajci sa objavljenih snimaka, koji su fizički zlostavljali migrante, kao i oni koji to nisu prijavili, budu suspendovani zbog toga.

Ta nevladina organizacija dodala je da očekuje da će ti policajci biti otpušteni iz MUP-a posle utvrđivanja odgovornosti bilo u disciplinskom ili krivičnom postupku.

„Takvi policijski službenici na najteži način narušavaju ugled Ministarstva i Republike Srbije u celosti, i ne smeju imati prliku da na ovakav način ponovo primenjuju silu prema bilo kome na teritoriji Srbije“, piše u saopštenju.

BCLJP očekuje da javno tužilaštvo i MUP te postupke ne odugovlače, već da ih okončaju u što kraćem roku i da o svemu obaveste javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari