Beogradski univerzitet domaćin 6. Rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana 1Foto: bg.ac.rs

Univerzitet u Beogradu domaćin je 6. Rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana. Ovaj akademski skup okupio je rektore i prorektore 23 univerziteta i otvoren je danas u Rektoratu UB.

“Međunarodna saradnja jedan je od prioriteta našeg Univerziteta, a ključna je upravo u regionu jer imamo iste interese i sličnost na mnogo nivoa. Mogućnosti su brojne, bilo da je reč o ovom našem forumu ili drugim evropskim asocijacijama univerziteta. Važno je da u ova dva dana razmenimo iskustva i planove za budućnost. Želim vam dobrodošlicu na naš Univerzitet i uspešan rad i boravak u Beogradu.” istakao je u pozdravnom govoru rektor Vladan Đokić.

Tokom dvodnevnog zasedanja u Rektoratu UB učesnici 6. Rektorskog foruma jugoistočne Evrope i zapadnog Balkana razgovaraće o iskustvima i izazovima međuuniverzitetske saradnje, sa posebnim osvrtom na nova iskustva u našem regionu.

Rektori će izneti i predloge za nastavak rada foruma i analizirati mogućnosti i dobrobiti koje članovi imaju ukoliko se udruže u novim ili postojećim univerzitetskim alijansama.

U vezi sa primenom evropske strategije za univerzitete i jačanjem visokoškolskih ustanova očekuje se niz predloga za naredni trogodišnji period, od razmene studenata preko seminara, postdoktorskih programa, zajedničkih diploma i baza podataka.

Svi prisutni rektori i prorektori univerziteta iz jugoistočne Evrope su počasni gosti na svečanom obeležavanju 214. godišnjice Univerziteta u Beogradu, koja je zakazana za sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari