Besplatni specijalistički pregledi 1Foto: Stefana Savić

Povodom obeležavanja 180 godina srpskog vojnog saniteta, Uprava za vojno zdravstvo organizovaće besplatne specijalističke preglede za građane u Vojnomedicinskom centru Karaburma, Vojnoj bolnici Niš i Vojnoj bolnici Novi Sad, u subotu 27. jula 2019. godine, u periodu od 7.30 do 13.30 časova.

U Vojnomedicinskom centru Karaburma biće omogućeni pregledi interniste, kardiologa, oftalmologa, dermatovenerologa, ginekologa, pulmologa, radiologa, otorinolaringologa, specijaliste fizikalne medicine i biohemičara.

U Vojnoj bolnici Niš građanima će biti dostupni specijalisti kardiologije, gastroenterologije, neurologije, otorinolaringologije, oftalmologije i ginekologije.

U Vojnoj bolnici Novi Sad građane će pregledati hirurzi, urolozi, pulmolozi, dermatolozi i neurolozi, a moći će da urade laboratorijske analize krvne slike i određivanje šećera u krvi, kao i radiografska snimanja gornjeg abdomena i pluća.

U okviru besplatnih pregleda radiće se osnovne analize krvi, određivanje nivoa šećera u krvi, EKG, radiografska snimanja, ultrazvučni pregledi, kao i druge dijagnostičko-terapeutske procedure, ali isključivo po indikacijama lekara specijalista.

Za specijalističke preglede mogu se prijaviti svi zainteresovani građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Besplatne specijalističke preglede moguće je zakazati u četvrtak 25. i u petak 26. jula 2019. godine, u vremenu od 9 do 12 časova, na brojeve telefona:

VMC Karaburma: 011/3205-012

VB Niš: 018/555-054 i 018/555-061

VB Novi Sad: 021/4835-050

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari